Afstand 48km – Hoogtemeters 541 – Bestemming Birdwell – Overnachting Camping Green Springs touring park

We zwaaiden met graagte de saaie camping gedag, maar het was puffen om er weg te geraken, de eerste 1,5km deden we al 100 hoogtemeters.


We volgen vanaf vandaag de Trans Pennine Trail (die helemaal leidt van de West maar de Oostkust). Het eerste deel waar we inpikten op de route liep dit samen met de Longdendale Trail. Ook hier had vroeger een spoorlijn gelopen dus het ging gezapig naar boven en was wonderschoon. Met langs de ene kant waterreservoir en langs de andere kant ruw bergachtig gebied. We hoopten de bergen door te geraken via de tunnels, maar die waren beide afgesloten … de bergen moesten we over.


Zwaar (we hebben weer veel moeten duwen) maar wondermooi tussen de groene bergtoppen (moorland) met zijn schaapjes, we zullen het Peak District missen (de verzichten althans, de stevige klimmen iets minder).


Maar de Trans Pennine Trail was niet enkel zwaar, en waren ook enkele zeer mooie en zeer gemakkelijk fietsbare stukken tussen. Enkel jammer van de fietshekjes waar we niet altijd tussen geraken  (gelukkig is er soms nog de paardensluis, waar we de fietsen kunnen over tillen)

Dat we uit het Peak District kwamen merkten we al meteen aan ons mobiel internet, ik had begot terug 4G en kon de 2 laatste verslagen online zetten.


De camping is één van de mooiere met velden, een grasplein licht golvend met gras bijna zo schoon als bij de Parre thuis (een vriend en tuinaanlegger), omgeven door bomen, hoge grassen en mooie bergflanken.

Het eerste werk bij aankomst is altijd het opzetten van de tent, was deze keer zeker nodig want de tent was echt druipnat en moest eerst drogen. Gelukkig gaat dat snel en was het vocht en de muffe geur helemaal weg na ons avondmaal.

We deden een nieuwe poging tot schoolwerk en dat lukte wonderwel. Eén op één lesgeven en volledige aandacht van de lesgever doet veel. Bjeurn legde met ruitjespapier de oppervlakten uit aan Liv en ik maakte met Vic een raster waar we al zijn ingebeelde hondenvriendjes en hun eigenschappen in oplijstten. Zo leer je ook schrijven, verdubbelen en verenkelen en eindklank -d of -t .


Tegenwoordig wordt er ook minder ruzie gemaakt … we beloven 2 snoepjes als dessert als er een dag geen ruzie gemaakt wordt … en dat heeft effect … zalig.

Tot slot wil ik jullie allemaal nog bedanken voor de lieve en leuke reacties. We antwoorden niet op alles, maar alles wordt hier wel voorgelezen en wordt heel hard op prijs gesteld.