Soms is stikken meer dan een leuke hobby … en is het gewoon echt handig dat je patronen kan aanpassen een een stikmachien hanteren … in dit geval bijvoorbeeld.

Liv past praktisch in geen enkele broek in de winkel, want winkelbroeken zijn gemaakt voor bonenstaakjes met stekkebeentjes, niet voor ronde, gezonde, olijke meisjes met nog een goei babybuiksken.
Als Liv broeken probeert zijn deze dus meestal te smal en zoniet is een zichtbare bilspleet gegarandeerd.

Het broekentrauma ging zelfs zo ver dat ik Liv enkel nog maar kleedjes en rokjes aandeed. Wat zijzelf dan weer niet kon appreciëren vermits er in de turnles van ’t school -vermoed ik- soms een opmerking op kwam.

De Jacob wat aanpassen dus.

Jacoba 1.0:
Jacoba 1.0
Jacoba 1.0
In oefenstof, nl. de resten die ik overhield na het inkorten van Liv haar gordijnen.
Ik nam gewoon het grootste patroon over maar met een kortere lengte. In plaats van een tailleband gebruikte ik een roze boordband.

Resultaat: Zeker draagbaar en beter dan de rest dat in de kast hangt, maar iets te wijd naar mijn goesting, en het spaarpotprobleem is ook nog niet volledig opgelost. Het is ook vrij duidelijk dat het achterstuk van de broek nog wat mag omhooggetrokken worden.

 

Jacoba 2.0:
Jacoba 2.0
Jacoba 2.0
Jacoba 2.0

In oefenstof, nl. de resten die ik overhield na het inkorten van Vic zijn gordijnen.
Deze keer nam ik een 134 over in de breedte met lengte 122, maar ik lette er wel op de de onderbreedte van de pijpen dezelfde was als die dat bij de maat 122 hoorde.
De achterkant trok ik 3cm hoger en de tailleband maakte ik iets breder dan aangegeven in het patroon.

Resultaat: Beter, maar niet voldoende. Ik heb de indruk dat er vanachter nog wat mag opgetrokken worden maar dat voor het fenomeen “babybuik” het voorpand iets naar omlaag mag.

Voor Jacoba 3.0 beloofde ik Liv dat zij een stofje mag kiezen, dat wordt dus paars of roze.
Het model ga ik vanachter nog 2cm optrekken en vooraan 2cm verlagen en dan hoop ik echt dat we er met versie 3.0 wel zijn. Zoniet, is versie 4.0 en 5.0 ook nog een mogelijkheid, maar daarna zijn Liv haar vingertjes op en zal ze gedoemd blijven tot rokskes en kleedjes.

PS. Tips (hoe jij het zou doen, of waar ik het kind wel goei broeken kan kopen) zijn steeds welkom