Een rustdag … voor de verandering. We zetten hem in met schoolwerk en planning voor de verdere dagen. 

We zitten immers al zeer dicht bij Sevilla waar we pas op 1 januari moeten zijn. En zo is beslist en geboekt dat we van 24 tem 30 december in een hutje op een camping op 30 km van Sevilla zullen verblijven. Een hutje met keuken, frigo, microgolfoven,douche, toilet, overdekt buitenterras ….. een beetje luxe, laat dat ons kerstkado zijn … want dit jaar doen wij niet aan tastbare kadotjes.

Daarna trekken we voor 2 nachten op hotel in Sevilla, waar we dus oudjaar zullen vieren. 

En dan is er de kers op de taart … 4 dagen in het gezelschap van onze familie die ons komt bezoeken in Sevilla, om daar mee Bjeurn zijn 40e verjaardag te vieren.


Op deze rustdag wandelden we wat door het dorp en deden we weer enkele geocaches. Het leidde ons door leuke wegjes … en ik kijk er al naar uit om wat wandelingen te maken de komende rustdagen.

Ook een bezoek aan het kerkhof stond op het programma. Vermits de grond hier zo hard is worden de kisten in een muur geschoven …. eens een ander zicht. Ook zagen we grafmonumenten waar je achter glas de kist(en) kon zien liggen, toch wel wat voos.

De faciliteiten van de camping waren geweldig. Picknicktafels vinden we sowieso een luxe, maar als ze dan nog overdekt en verlicht zijn … dan is het helemaal de max.

Binnen enkele dagen komen we terug in jullie tijdszone, tof want dan is het een uur langer licht. Wist je trouwens dat de dagen hier in de Algarve 1u47min langer zijn dan in België? Een chance want de korte dagen zijn echt niet zo leuk als je buiten leeft en elke dag een tent moet opzetten/afbreken, koken, …

Bijna op elke camping is er een mooi zwembad, en elke keer zegt Liv “Waarom zijn we hier toch in de winter naartoe gekomen?” 

Het is niet gemakkelijk voor een waterrat die het nooit koud heeft.