Afstand 52km – Hoogtemeters 240 – Bestemming Tavira – Overnachting Camping Ria Formosa 

Vandaag was weer een fietsdag … raar maar waar … de fietsdagen vinden we de beste dagen. Ook Vic zei het vandaag “Ik vind rustdagen niet zo leuk”.

Wel vandaag was weer eens een plezante fietsdag. Hij begon wel met een bezoek aan de decathlon … een buitenband bleek op sterven na dood. Normaalgezien moeten Schwalbe marathon banden wel 10000km meegaan, maar met onze zware bepakking en de vele off-road wegen die we nemen is de levensduur blijkbaar maar 6300 km. Voorlopig kunnen we verder met deze nieuwe buitenband totdat we in Sevilla onze nieuw bestelde buitenbanden aangeleverd krijgen. Ik was de badsteden en al het toerisme wel wat beu … maar de vele winkels en fietsenmakers die het met zich meebrengt zijn ons de laatste tijd ook al goed van pas gekomen.

De rit was plezant … alhoewel we op een bepaald moment toch van de fietsroute moesten afwijken. Na hevige regenval kan het gebeuren dat alles blank staat, weten we uit ervaring, en werd ook vandaag bevestigd.

We zijn al een tijdje onder de indruk vn de Agaves. Deze planten zijn sowieso al impressionant maar na een 12-tal jaar komt er eenmalig een bloem uit, die wel hoger dan 4 meter kan worden, en daarna sterft de plant af. 

Een nieuw element vandaag was de zoutwinning. 

De kinderen konden het alvast appreciëren… ik moest ze tegenhouden of ze waren op hun poep de -toch wel zeer steile- berg afgeschoven.

Onze camping is niet echt gezellig, maar ze heeft andere troeven …

… overdekte kampeerplaatsen (en ook overdekte picknicktafels trouwens). De waterdichtheid van de tent zal dus niet vandaag getest worden.

Tot slot nog de “Quote van de dag “. Ik zeg tegen Liv “Vandaag is het jouw dag (Liv heeft de even dagen en Vic de oneven … dat is de regel bij ons gezin), dus jij gaat met mij afwassen”. Waarop Vic “Ik wil in de plaats van Liv afwassen, want ik wil nog eens bij mama zijn”. 

Dan moet je weten dat hij al heel de dag bij mij op de fiets zat … daar word ik nu eens gelukkig van, zo’n uitspraken.