De 20 km van Brussel is dit jaar een heuse marteling geweest. 20,8 kilometer, 130 minuten afzien, geen moment genoten.

Sinds de 20 km van Brussel, had ik dan ook niet meer gelopen. De werken in ’t huis domineerden onze planning, daarna volgde de verhuis en vervolgens lag de prioriteit bij Liv. Maar nu we allemaal terug op onze pootjes terecht zijn gekomen heb ik mijn loopschema hervat.

Aangezien er nog niet direct grote wedstrijden in ’t verschiet liggen heb ik mijn trainingsaanpak -op aanraden van een collega- eens helemaal anders opgevat. Ik ga nu 3 keer per week 5 km lopen en mijn hartslag mag niet boven 163 gaan (85% van mijn maximale hartslag). Ik heb immers nogal de neiging om aan een veel te hoge hartslag te trainen, wat helemaal niet goed is, want in plaats van op te bouwen breek je je spieren terug af.

Dus ja, nu train ik op ’t gemak aan een slakkengangetje en hoop dat mijn conditie snel betert en mijn snelheid snel stijgt.Ik merk toch al vordering van 8,8 km/h ->9,1 km/h -> 9,3 km/h -> 9,6 km/h

Binnenkort hopelijk toch terug 10 km/h