Afstand 23km – Hoogtemeters 310 – Bestemming in de buurt van Bordeira – Overnachting wildkamperen op een berg met zicht op de omgeving en de zee

Natuurlijk kwam de Sint deze nacht, hij bracht mandarijntjes en snoep en beloofde dat we in de Algarve mogen gaan dolfijnspotten. Ik was content dat de kinderen ook met minder snoep en zonder speelgoed gelukkig bleken.

Het was prachtig weer vandaag, toch ging het allemaal niet heel vlot. Als je de N-wegen wil vermijden (liefst wel want ze rijden hier graag snel), dan beland je hier op onverharde zandwegen en wegen vol stenen die niet zo vlot fietsen. 

Boven Lissabon was dit niet zo, maar van zodra we onder Lissabon kwamen fietsten we veel onverhard, maar wel zeer knap (en een pak minder toeristisch)

Jammer genoeg gaat prachtig fietsen vaak samen met vermoeiend fietsen (of duwen). De route die we afleggen is trouwens een groot deel Rota Vincentina (waarvan ze zeggen dat deze voor wandelaars en mountainbikers is)

Ook hadden we ons deel mechanische pech … ik herstelde mijn eerste kettingbreuk en verder hadden we problemen met de afstelling van de vitessen en van de schijfremmen. Zelfs “welgeluimde wieda” werd er slechtgeluimd van.
Onze wildkampeerplek maakte veel goed … we sloegen een klein wegje in en kwamen terecht op een heuvel met zicht op zee en de hele omgeving, maar toch buiten het zicht van de (natuurlijk onverharde) doorgangsweg. 

Schoolwork with a view

Genieten !!!

Oooh … ik denk dat ik ga huilen als we Portugal zullen verlaten.