Afstand 32km – Hoogtemeters 235 – Bestemming Sagres (Portugal) – Overnachting Camping Orbitur van Sagres

Aangekomen in Sagres, het meest zuidelijke punt van Portugal, en hier verlaten we ook het natuurpark om de Algarve binnen te fietsen. 

De ochtend was prachtig … in België zagen jullie dezelfde kleuren aan de hemel zag ik op instagram. Wij waren vooral content dat we de ochtendstond zagen want we zien de zon wel altijd ondergaan maar bij het opkomen liggen we meestal nog te slapen (ter onzer excuus … wij zitten wel in een andere tijdszone).

De rit was wederom prachtig.

Met glooiend landschap

En koeien gewoon vrij op het terrein zonder afsluiting.

Het zijn echter niet enkel koeien die vrij rondlopen. Elke dag schrik ik wel eens van loslopende honden die naar ons blaffen, grommen en achter onze fiets aanlopen. Ik heb normaalgezien geen schrik van honden maar met loslopende exemplaren zonder baasje in zicht ben ik toch nooit op mijn gemak. Maar kom … we zijn nog nooit aangevallen dus ik neem aan dat blaffende honden niet bijten.

De diepe plassen waren wel nog niet allemaal weg … het is Liv haar taak om dan te voelen hoe diep ze juist zijn, een taak die ze graag op zich neemt.

Na nog wat onverhard kozen we voor een N-weg en reden we weer eens op asfalt … wat een heerlijkheid … het gaat im elk geval een pak sneller vooruit (en de grote weg en zijn ook minder geaccidenteerd)

We merkten de laatste 10 km voor Sagres duidelijk dat het hier meer toeristisch is. We kwamen fietstrekkers tegen en de mobilhomes en aftandse surfersbusjes rijden weer volop rond. Zelfs aan het clienteel van de Lidl (onze favoriete winkel) merk je dat de trekkers zich hier bevinden. Ik vermoed dat hier een nieuw hoofdstuk begint … en afwisseling is altijd plezant.

Overnachten doen we dit keer op een camping, wildkamperen is de max maar een warme douche is ook heel plezant.