Afstand 27km – Hoogtemeters 277 – Bestemming Barradinha – Overnachting wildkamperen in een bosje nabij de oceaan

We vertrokken vanmorgen pas tegen 11u30. Nadat we 4 spaken hadden vervangen, de kettingen opnieuw hadden gesmeerd en nadat we kennis hadden gemaakt met 3 Duitse gezinnen met kinderen die ook op de camping verbleven. 

Dit is voor het eerst sinds lang dat we weer reizende gezinnen tegenkomen. Er was het Duitse gezin met 3 zonen van middelbare leeftijd die ook aan homeschooling deden voor hun tocht van 6 maand. 

Dan waren er Arno, Laura en de 10 jarige Joeri die voor 3 maand kwamen overwinteren bij vrienden die hier in Portugal een stuk land hadden gekocht en hier zelfvoorzienend willen wonen. Arno was trouwens een fietsenmaker en gaf ons meteen nog wat gouden tips. 

En dan was er nog een gezin in een geweldige mobilhome van 40 jaar oud, die met schattige hond en 2 kindjes voor 6 maand op tocht waren, de mechanische werken aan de mobilhome onderweg waren een deel van het plezier (zoals bij ons een beetje).De tocht was weer schoon … het is terug droog, 19 °C en soms komt de zon piepen … zalig, we aten onze lunch aan een verlaten strandje onderweg en smeerden weer zonnecreme.

En de wegen waren -zoals we het tegenwoordig gewend zijn – dikwijls onverhard en niet altijd even goed berijdbaar. 

Uiteindelijk deden we nog eens aan wildkamperen, in een bosje met zicht op de oceaan.Terwijl we kookten lazen de kinderen samen “Mathilda van Roald Dahl” en waren we getuige van een prachtige zonsondergang.  


Maar de gouden vraag … zal de Sint ons hier wel vinden?