Afstand 80km – Hoogtemeters 233 – Bestemming  Lesperon (Frankrijk) – Overnachting camping Lou Payou

We hebben het overleefd … het wildkamperen in het bos. Even was het spannend toen we buiten zaten en ineens een dier hoorden … en Bjeurn natuurlijk direct op zoek wou gaan naar dat beest terwijl ik hoopte dat het snel zou verdwijnen. 

In elk geval … ik sliep erna zalig (en Bjeurn niet want zijn matje was te hard opgeblazen … zei hij)

We reden 80km (gaat vlot op de lange rechte, vlakke en verlaten wegen), door dennenbos met tussendoor charmante dorpjes. De 10 kilometer langs de autostrade was ook wel entertainend want de jongens probeerden elke trucker er -met succes- toe te brengen om op ons te claxoneren.

Het is trouwens nog 1000 km tot Santiago De Compostella vanuit Moustey.

In Pissos (Liv ligt al een hele dag strijk met de naam) werden we aangesproken door de pastoor die ons een koffie en warme chocomelk klaarmaakte.

80 km is trouwens een record  … daarmee een speciale traktatie … caramelijsjes met gezouten boter én nog een drankje … we mogen eens zot doen !!!!

Veel kerken trouwens ook vandaag en de uitspraak van de dag was van Vic. Ik heb hem enkele dagen geleden namelijk uitgelegd dat je met het wijwater een kruisje op je voorhoofd maakt, vandaag fluisterde hij me in de kerk eerbiedig toe “Ik maak altijd het teken van zedenleer”