Afstand 59km – Bestemming Westham, Pevensey – Overnachting Fairfields Farm (de beste camping tot nu toe, met boerderijdieren)

De rit was pittiger en de wind harder dan gisteren maar de moraal beter. Dat ik gisteren al om half elf sliep kan daar iets mee te maken hebben.


Het traject was mooi


Liv had als taakje “poortjes open doen”

We maakten kennis met een kleurrijke bende, jammer genoeg waren ze zo opgedost voor een begrafenis (van iemand die wel gelukkig oud mocht worden en lid was van een locale “Bonfire”vereniging)

De natuur is hier geweldig … en zo groen. Volgens mij houden ze hier ook van gras maaien.


Eten deden we hier, in het midden van een berg die we niet meer op geraakten

160m stijgen tegen 10% is heel zwaar. Ik verwacht morgen stijf te zijn in mijn armen van mijn fiets vooruit te duwen.

Vic was trouwens ook heel boos op mij altijd als ik afstapte (hij wil immers altijd winnen .. en Bjeurn is ondanks zijn fiets van 90kg nog altijd de snelste en sterkste)

Maar net toen we dachten dat er geen eind aan die berg ging komen …. stonden we boven.

In de bergaf is Vic echter wel in zijn nopjes … wat een toffe attractie klinkt het dan.

Voor de rest kregen we wel de molen rondgetrapt.


Vandaag maakte ik kennis met een zeer boze Engelsman, die “You stupid bitch” naar me riep omdat zijn voorligger me (vrijwillig) voorrang gaf om over te steken en hij bijna niet meer kon stoppen.

Maar we hebben op de camping ook de liefste buurvrouw die ons warme chocomelk en koffie bracht omdat we er koud uitzagen.


‘Avonds verwenden we ons in de winkel met bier, cola en een ijsje. En afsluiten deden we volgens Engelse traditie met strawberries in cream (per ongeluk gekocht omdat we dachten dat het yoghurt was … dat heb je ook maar één keer voor)

Het links rijden begint te wennen, wat vooral vies was in ’t begin, is dat je niet meer weet van welke kant de auto’s gaan komen. Nu onthouden we gewoon dat we bij ’t oversteken rechts, links, rechts moeten kijken.

Ik wil jullie trouwens allemaal ook bedanken voor de lieve berichtjes op de blog, facebook of mail …. het is onmogelijk om alles te beantwoorden maar alles wordt gelezen en we genieten van elk bericht.