IMG_20150624_193655

Het thema van vandaag was timemanagement. Wat ik onthield uit het boek was “Als je vindt dat je teveel te doen hebt, en te weinig tijd hebt, dan wil dat zeggen dat je je prioriteiten beter moet stellen”.
En die prioriteiten moet je bepalen aan de hand van je doelen. In het begin van het boek wordt immers gevraagd om eens je levensdoelen te bepalen. Ik heb mijn levensdoelen die ik vroeger al eens opschreef nog eens bekeken, voor David Allen van “Getting Things Done” moest dit immers ook al, en veel zijn ze nog niet veranderd.

Wat ook in het boek staat is dat je niet alles perfect moet doen. Voldoende is voor sommige zaken immers genoeg. Maar ook dat wist ik al …. “Done is better than Perfect” remember? Maar toch blijkt het nog altijd mijn valkuil te zijn.

Timemanagement bevat dus niet veel nieuwe elementen, vermits het onderwerp me zo interesseert dat ik de meeste van de boeken die worden aangehaald al wel gelezen had en de meeste theorieën wel kende.
Wat niet wil zeggen dat ik het ook perfect in de praktijk breng natuurlijk.

Vandaag ging het opstaan nog steeds vlot (misschien ben ik stiekem een ochtendmens), en het lopen ging zelfs sneller als de 2 vorige dagen.
Vermits ik niet moest gaan werken nam ik tijdens het lopen nog even de tijd om een klein bezoekje te brengen aan een oude ijskelder op mijn route. Zoveel viel er niet te zien … maar nu weet ik tenminste dat daar niet zoveel te zien valt.
De knie deed minder pijn … ik heb de blessure er precies uitgelopen … maar voor de zekerheid ga ik morgen het lopen toch maar eens afwisselen met fietsen.

Toen ik terug thuis kwam om 6u15 stond Bjeurn al klaar om naar het werk te gaan, hij was wakker geworden door mijn wekker en kon daarna niet meer slapen … voor hem is het dus ook helweek.

Vermits het woensdag is, was ik vandaag thuis. Ik nam de tijd om mijn planning voor donderdagnacht (de nacht die ik moet door doen) alvast op te stellen en ik werkte wat andere zaken af, zoals de bedankjes voor de juffen en de meesters en andere zaken die ’s nachts nogal moeilijk zijn (beddengoed verwisselen enz….) 

Voordat ik de kinderen moest afhalen nam ik nog even een half uurtje de tijd om -met een koffietje- de helweekthema’s van donderdag en vrijdag door te lezen.

De namiddag stond vooral in het teken van de kinderen, en van het uittesten van de pino hase ;-) … foto’s komen nog wel … beloofd.

Het was dus weer een vrij goede dag, alhoewel ik moet zeggen dat de social media vandaag toch meer lonkte als op een gewone werkdag.
De vermoeidheid begint trouwens ook voelbaar te worden. Vanavond zal ik de 22u waarschijnlijk zelfs niet halen. Bertrand Larssen mag dan wel beweren dat je met 7u slaap genoeg moet hebben, ik vind het niet aangenaam om moe rond te lopen (en mijn omgeving vindt het ook niet aangenaam als ik moe ben)