Ik had er al veel over gelezen, over kwarkbroodjes … ideaal voor de lopers / hardlopers / joggers (hoe noem je dat eigenlijk in ’t schoon Vlaams?) onder ons.

Toen ik op een morgen veel te vroeg wakker was, besloot ik om op te staan en ze te maken. Niet veel werk, heerlijk eenvoudig en een gezond ontbijt.

De broodjes zagen er anders uit dan degene die ik overlaatst bij een vriend at (toen kwam ik op het idee), maar ze waren eveneens heerlijk.

Ik vond mijn recept hier, maar volgende keer ga ik eens experimenteren met zijn recept, of een ander want de mogelijkheden zijn legio, van hartig tot zoet.

Kwarkbroodjes

  • 1,5 dl magere platte kaas
  • 1 ei
  • 50 g noten (walnoten, pijnboompitten, hazelnoten, cashewnoten, amandelen, …..)
  • 2el zaden (chiazaad, maanzaad, sesamzaad, ….)
  • 50 g gedroogde vruchten (veenbessen, abricozen, rozijnen, dadels, vijgen, ….)
  • 150 g bloem (volkoren, spelt, bloem, …..)
  • 1 zakje vanillesuiker (optioneel)
  • 2 el honing / agavesiroop / ahornsiroop
  • 1 tl kaneel
  • 1 geprakte banaan of appel in kleine stukjes
  • 1 tl bakpoeder
  1. Oven op 180°C
  2. Meng alles tesamen, de platte kaas op het einde. Als je vindt dat de consistentie vast genoeg is, stop dan maar met de platte kaas. Hoe lopender de massa, hoe platter de broodjes.
  3. leg bakpapier in de ovenschaal
  4. verdeel het deeg over 6 kleine broodjes
  5. Bak 15-20 minuten
  6. Eet en geniet