Afstand 42km – Hoogtemeters 206 – Bestemming San Pedro de Moel – Overnachting camping

De dagen zijn korter, de fietsdagen bijgevolg ook en misschien merken jullie ook dat er veel minder hoogtemeters zijn dan een tijdje terug. Het is zeer ontspannend tegenwoordig en dat is goed zo … we zakken op het gemak af naar Spanje waar we zullen overwinteren. Geen haast dus … zolang we maar blijven verder gaan, want we merken dat we nogal snel rusteloos worden (Bjeurn en de kinders, ik word dan weer rusteloos van hun rusteloosheid).

In Portugal merken we op dat de kustlijn zeer verzorgd is. In Figueira da Foz bijvoorbeeld was een impressionant zandstrand met houten paadjes, picknickbanken, speeltuinen,… de fietspaden zijn aan de kust dik in orde en er is ongelooflijk veel zandstrand (met wel zeer wilde golven). Maar de dorpjes liggen er nu verlaten bij, het lijkt of Portugal niet echt een overwinterland is, benieuwd of het in Spanje anders zal zijn.

Ik ben wel fan van Portugal met zijn vele vogels, prachtige stranden (zeker de afgelegen exemplaren), mooie huisjes, dennenbossen en de stad Porto natuurlijk. Ik zou hier wel niet graag in de zomer op reis gaan … veel te heet voor mij.

Portugal is ook goed voor de portemonnee … we zakten met ons gemiddeld dagbudget tot onder de €70 per dag. Campings kosten rond de €12 (laag seizoen) en eten is ook zeer goedkoop.

Dit was deze middag onze lunchplek… we wisten wel niet of het eb of vloed was. We gokten op eb, maar waren mis en moesten reppen dat we op tijd gedaan hadden met eten.

Een beetje zoals ’s avonds … dan moeten we ons ook wat haasten, zodat we niet in het pikkedonker nog moeten beginnen koken.