Afstand 58km – Hoogtemeters 275 – Bestemming Praia do Osso da Balleia – Overnachting wildkamperen

Elke dag is anders, vandaag ruilden we de stranden en vissersdorpjes in voor rijstvelden, ooievaars (jaja … inderdaad ze zitten hier) , overstekende rivierkreeften en een vervallen klooster. De dennenbossen en eucalyptusbomen waren echter nog een constante.

Het schoon weer is terug … we verwachten enkele droge dagen op rij en aangename temperaturen tussen 18 en 20°C. Zalig !!!

De sfeer zit er ook weer helemaal in. Na een lange stop in Porto was het vreemd om terug te vertrekken maar we zijn het weer helemaal gewoon en beseffen weer waarom we het zo leuk vinden om rond te trekken.

Omdat we graag verrast worden door elke dag iets nieuws. Vandaag proefden we bijvoorbeeld dat dennenhars niet lekker is.

Vermits er geen camping in de buurt was, werd het nog eens wildkamperen. We vonden op de fietsgps een afgelegen strand, maar wat we op de gps niet konden zien, was dat dit strand toch nog wel veel bezocht werd door de locals … zeker op een zondag. Uiteindelijk vonden we een ideaal plekje, uit het zicht (en uuit het gsmbereik) maar met alle faciliteiten … waterkraan, zeer lange picknicktafel en vuilbak … een beetje “wild glamping”

We keken naar de zonsondergang op het strand en aten daarna bij het licht van de volle maan.

En kropen naar goede gewoonte weer snel onze tent in.