Afstand 43km – Hoogtemeters 433 – Bestemming Sao Martinho do Porto – camping Baia Azul


Heuvels in zicht … dat betekent wat harder trappen maar ook mooie uitzichten.

Aan praia do norte in Nazaré is in 2012 het record golfsurfen gevestigd … op een golf van 30 meter. We moeten bekennen dat we wat teleurgesteld waren toen we daar aankwamen en de oceaan er super rustig uitzag. Maar dat was misschien omdat wij zelf op een grote hoogte stonden. Alleszins was het uitzicht mooi en de zee zeer blauw (en waren er veel golfsurfers op deze legendarische plek)

Onze bestemming San Martinho do Porto ligt in een grote lagoon, ingesloten door 2 kliffen, met een groot zandstrand, ideaal als je een kalmere zee verkiest. (voor kinderen lijkt de zee aan de Portugese kusten immers vrij wild)

Ondertussen zitten we weer op camping. Bjeurn zijn aaibaarheidsfactor lijkt weer veel te groot want hij heeft weer een nieuwe vriend. Dit keer een Duitser die al 18 jaar op deze camping woont (en zijn mobilhome staat hier volgens mij ook al 18 jaar stil). Deze man roept ons constant om vanalles te vertellen (dat we niet verstaan). We voelen ons genoodzaakt om zijn woonst voorbij te sluipen of een omweg te maken.

In een dorp heb je dorpsfiguren, maar soms is een camping een klein dorp.