Op onze planning voor Paasdag stond een bezoek aan de koninklijke serres in Laken gepland. Elk jaar zijn deze immers 3 weken toegankelijk voor het publiek, dit jaar is dit van 19 april tot 10 mei.

Pasen werd dus een dag waarop we vroeg opstonden, eerst nog eieren verstoppen (we worden er met de jaren nonchalanter in, we bedachten pas toen we al in bed lagen dat er nog eieren moesten verstopt worden). Daarna eieren rapen (de zoon, want onze dochter ging liever eieren rapen bij een vriendin) en dan met de fiets naar Laken.

samen fietsen

Laken ligt op 16 kilometer van onze woonplaats en we (lees Bjeurn) besloten met de fiets te gaan. Ik maakte me wat zorgen om Vic, maar amai … diene jongen heeft me aangenaam verrast. In het heengaan reden we vlot met een gemiddelde snelheid van 17km/u en in de terugweg haalden wel bijna 21 km/u.
Ikzelf lig serieus in de lappenmand en fietsen is voor mij nu onmogelijk (de marathon volgende week in Antwerpen is trouwens ook geen optie meer), maar dat wil niet zeggen dat ik niet kan fietsen … leve onze pino hase tandem !!!!

Maar enfin … het ging over de koninklijke serres. We kwamen daar dus aan om 9u30 toen het daar net open ging. We waren zo goed als de enigen met de fiets, maar bijlange we waren bijlange niet de enigen. Ik was content dat we daar zo vroeg waren, want het zou er enkel drukker op worden.

koninklijke serre (met kroon)

Het bezoek was zeer de moeite … ik denk dat we er anderhalf uur spendeerden en we waren danig onder de indruk. Die tuin was ontzettend groot, het paleis ferm en de serres bleven maar komen (let ook op de details, bv. de kroon op de serre) !!!!

koninklijke serres in Laken
Vic voor koninklijke serres in Laken
Annelies in koninklijke serres in Laken

Vic was het na een tijdje wel beu, want hij vond het allemaal hetzelfde, en enerzijds snapte ik wel wat hij bedoelde, want vele planten kwamen regelmatig terug. Ik kon het echter wel appreciëren, zonde dat dit domein slechts 3 weken per jaar toegankelijk is. Zot ook, dat er zeker 40 man werkzaam is bij het onderhouden van de tuin.

We sloten af met een lekker mattentaartje op een gouden bordje om daarna aan te schuiven aan het familiefeest. Dit was een -well spent- voormiddag.

Voila … dit was mijn tip voor jullie. Grijp je kans en bezoek de koninklijke serres nog dit jaar !!!

Praktisch
* Inkom €2,5 per volwassene, kinderen onder 18 jaar mogen gratis binnen
* Meer info vind je hier