Afstand 10km – Hoogtemeters 30 – Bestemming Foglo (Åland eilandenarchipel horende bij Finland) – Overnachting op een camping die er officieel geen meer is

    

De kinders verdienden wel eens een verrassing. Liv had gisterenavond al een hele tijd zitten raden en was tot de concludie gekomen dat het bootje varen was … ze wist enkel niet of het met een roeiboot of motorboot zou zijn. Ver zat ze er dus niet naast.

Wij zijn al een hele tijd aan het fantaseren over een volgende reis, en huttentocht in de bergen, rondtrekken met campervan, fietsen buiten Europa en een kajakrondvaart worden vaak genoemd. Tijd om dat kajakken dus eens te proberen. En dat viel zeer goed mee, de kajaktocht is een kanshebber.

   

    

     

Voorts deden we aan knopen inoefenen, dammen tot er ruzie van kwam en lekker Åländskt Svartbröd eten en een wandeling naar een 3000 jaar oud zeehondenjagerskamp maken (althans de overblijfselen ervan).

We verplaatsten ons met fiets, ferry en een kabeloverzetboot.

    

En we kwamen aan op een camping die officieel gesloten was, maar van de uitbater (een vormalig operazanger) mochten we blijven. Er was trouwens al een ander koppel met 2 kindjes, Duitse fietstrekkende naturisten (betrapt). 

    

De camping was weer dik in orde van setting, rustig en we staan idyllisch op een schiereilandje .. en het weer leende zich ertoe om nog eens in het water te springen. Wat kan een mens zich nog meer wensen (buiten een pintje, of twee)?

Maar net toen we dachten dat we rustig zaten kwam er een grote groep Russische fietsers aan, die het terrein, de keuken en alle stopcontacten inpalmden … gelukkig hadden wij het schiereiland.

De Russische fietstrekkers hadden ook eigenaardige gewoonten, zo sloot een man de douchekop aan op de lavabo om zo kosteloos te douchen (in het midden van de badkamer) en zo lopen er enkele rond met een zwemplankje aan hun gat gebonden, wij vermoeden om zacht en droog te zitten.

Naast de eland, staat nu ook de zeearend op de wishlist. Zoveel komen ze in Europa niet voor, maar hier blijken ze alvast niet populair omdat ze teveel kleine vogels eten.

Tot slot nog eens een filmpke van ons dagelijks ritueel, ook te zien op instagram moest het er niet doorkomen.

   

Sommige dagen zijn goed, andere beter en nog anderen benaderen de perfectie. Vandaag was het het laatste.