Afstand 55km – Hoogtemeters 821 – Bestemming Ponferrada – Overnachting Albergue San Nicolas de Flüe

Toen we vanmorgen vertrokken was het 7°C en zeer koud, ideaal weer voor een bergrit, vandaag stond immers het hoogste punt van de hele camino op het programma, met zijn 1504m is Cruz del ferro nog hoger dan waar we de Pyreneeën over gingen (met het verschil dat we toen meer hoogtemeters moesten overwinnen).

De bergrit viel goed mee. Mistig, vochtig en zeer koud (kinderen zwaar ingepakt en wij zoals gewoonlijk in T-shirt), maar het steeg geleidelijk en de 35 km die we moesten klimmen waren niet al te zwaar (of misschien zijn wij gewoon zeer afgetraind?)

Aan Cruz del ferro aangekomen lieten de kinderen nog een steen met hun naam op achter. In principe moet je die steen van thuis meenemen … maar stenen genoeg op de berg en de kinderen even content.

Op het moment dat we aan de afdaling startten was de mist ineens weg … en hdden we gedurende 12km bergaf met een prachtig uitzicht. Heerlijk. Sommige dagen zijn net wat perfecter dan andere.

En tenslotte is de albergue ook nog eens de max, met een geweldige tuin (waar wat jongens gitaar spelen), een kamer voor ons 4.

En voor de kinderen een koud voetbad en internet. YouTube kijken was nog nooit zo leuk.

Iedereen content