Afstand 85km – Hoogtemeters 1340 – Bestemming Lusio – Overnachting Albergue Xunta de Galicia Casa Forte de Lusio

We wilden morgenvroeg persé terug op de laagvlakte zijn. Het weer zal immers omslaan naar kouder en regenachtig. Niet de moment om op koude hoogten te zitten en zeker niet om snelle afdalingen in de voormiddag te doen …. ’s morgens is het immers al héél koud daarboven.

Mede hierdoor werd dit een dag volledig buiten categorie, en wel op deze vlakken.

  • De afstand … nog niet eerder op onze reis fietsten we meer dan vandaag

  • De hoogtemeters … Porto de Poio klinkt niet zo goed als “de Pyreneeën”, en het is niet het hoogste punt van de reis (dat bereikten we gisteren), maar we deden vandaag wel een record aantal hoogtemeters, en onze col was stijler dan deze van de Pyreneeën en Cruz del ferro.
  • Het vertrekuur en fietsduur … om 7u50 zaten we al op de fiets (dankzij een albergue waar je om 7u30 moest buiten zijn) en om 18u15 hadden we eindelijk een slaapplek … 2 records, vroegste vertrek en langste fietsdag.

  • De albergue … nog nooit eerder hadden we zo’n sjieke en smaakvolle albergue. Wij zitten in een omgebouwde boerderij en het is echt ongelooflijk. We dachten even dat we in een hotel waren beland. En weet je wat helemaal de max is … er zitten slechts 2 anderen (fietsers uit Litouwen die op een batavus met 3 vitessen de camino doen) hier buiten ons. Dit is blijkbaar echt een verborgen parel. En zeggen dat we eerst dachten dat we pech hadden, we zijn namelijk voor het eerst weggestuurd bij een albergue omdat ze vol zaten. We mochten wel onze tent wel neerzetten, maar dan aan volle aubergue tarief, en dat vonden wij er weer over gaan, dan fietsten we liever 5km verder.

  • De kinderen … geen gezaag, alhoewel het een hele zware rit was. Geen geklaag toen de albergue volzet bleek en we verder moesten fietsen. Geen gemor toen er geen winkel in de buurt bleek en het beloofde ijsje niet kon gekocht worden.

Een geslaagde dag … met verrassend einde !!!!