Afstand 51km – Hoogtemeters 363 – Bestemming Astroga – Overnachting Albergue de peregrino’s Siervas de Maria

“Vandaag was een saaie dag, ik wil naar huis” … zoiets stond in het dagboekje van Vic vandaag. De jongen had er vanavond geen zin in, wat zijn goed recht is, iedereen mag eens een off-day hebben.
Op één vlak had Vic gelijk … de hoogvlakte waar we nu al enkele dagen op fietsen zijn we grondig beu. Ze loopt voornamelijk op lange rechte baan en is inderdaad saai. We hebben medelijden met de stappers die dubbel zo lang als wij over dit deel doen. Maar morgen is het bergrit en kunnen we eindelijk van het plateau rijden en lagere regionen opzoeken. Jammer genoeg moeten we daarvoor eerst nog een pak naar omhoog.

We hopen ook dat er in de lager gelegen gebieden terug wat warmere nachten zullen zijn. De temperaturen dalen hier tot 5 °C, en om 8u als we beginnen fietsen is het niet enkel donker maar ook koud (de kinderen droegen vandaag wanten en bivakmuts). Gelukkig stijgen de temperaturen overdag nog wel tot boven de 20°C.

Maar voor de rest was zijn dag niet saai  …

  • dode wespen vangen in een plastiek fles uit een vijver
  • middageten in een speeltuin
  • dromen over wat hij later wil worden en doen, nl. wetenschapper worden en bij het groene clubje gaan (=de politiek), niet roken want voor een wetenschapper is het belangrijk dat hij lang leeft om veel uit te vinden, zijn basis zou trouwens in een bunker in Antarctica zijn want daar kan hij zich goed concentreren, gelukkig kan hij snel terug naar huis vliegen met zijn speciaal vliegtuig dat super snel vliegt en op een autoparking kan landen. Na enkele jaren gaat hij ook een pelgrimsherberg openen en voor wie jarig is bakt hij een taart (zoals mamie), hij weet nog niet of hij wil trouwen maar waarschijnlijk neemt hij wel 4 honden.
  • liedjes zingen op de fiets (vrolijk, vroom, snel, traag, ….)
  • bergen stenen nog groter maken
  • de Nederlandse bejaarde vrienden, die Liv en Vic enkele dagen geleden maakten, terug tegenkomen. Ze wandelen in 3 etappes van Nederland naar Santiago, maar ze vonden het laatste deel het minst avontuurlijk. Frankrijk doortrekken zonder een woord Frans te praten, zonder de verpampering van op de camino… dat was pas avontuur (ik moet zeggen dat ik me er iets bij kan voorstellen)
  • een ander rondreizend Amerikaans gezin tegenkomen, bestaande uit een mama en 2 wilde jongens van 8 jaar, zij deden de camino al stappend. En blijkbaar is er enkele dagen voor ons ook nog een Iers gezin op stap … nog iets om naar uit te kijken.
  • een albergue met internet en Pipi Langkous filmpjes kijken op YouTube
  • een nieuw voorleesboek (Pipi Langkous is uit) beginnen, vandaag werden er 4 hoofdstukken uit de kinderbijbel voorgelezen.

Ik ga ervan uit dat het morgen een betere dag zal zijn.