Ik ben goed bezig met mijn plan voor snelle kost, voorlopig lukt het me om een weekmenu bij te houden en heb ik me al wat nieuwe gerechtjes eigen gemaakt. En ik probeer ook altijd een dubbele portie rijst/ aardappelen / pasta te maken om de volgende dag in een ander gerecht te verwerken.
Ik heb nog héél wat klaar staan om te bloggen, en dat doe ik eigenlijk niet voor jullie, maar voor mezelf.
Zo heb ik een lijstje (digitaal natuurlijk) opgesteld met al onze klassiekers en de link naar het recept erbij. Gemakkelijk voor inspiratie ook.
Zo komt daar nu ook dit recept bij op …. een recept met kokosmelk …hmmm, iets waar ik héél zot van ben (wel met de bemerking dat de kinderen er niet héél enthousiast over waren … de pens met knolselderstoemp van gisteren viel veel meer in de smaak)
11203111435_8776da7b25_z

Kerriestoofpotje met quorn

  • olijfolie
  • quorn
  • rijst
  • 1 grote ui (fijngesnipperd)
  • 3 teentjes knoflook (fijngesneden) -> maar ik ben lui en gebruik gedroogde knoflook uit een pot
  • 2 cm gember (geraspt) 
  • enkele wortels (in dunne schijfjes)
  • 1 rode paprika (in fijne reepjes)
  • 1 gele paprika (in fijne reepjes)
  • 1/2 zure appel (in kleine blokjes)
  • 1 mespuntchilipoeder
  • 1 dl groentebouillon
  • 1 tl kerriepoeder
  • 1,5 dl kokosmelk
  • maïzena (optioneel)
  • peper en zout
  1. Maak de quorn klaar in een aparte pan (of dezelfde als je een hele grote pan heb, of weinig moet maken)
  2. Maak de rijst klaar (1 maat rijst, 2 maten water met ev. bouillonblokje, deksel erop tot het kookt, daarna deksel eraf en regelmatig blijven roeren tot klaar)
  3. Verhit wat olijfolie in een ruime pan of wok en stoof hierin de ui glazig.
  4. Roer de knoflook en gember en de kerrie onder de ui en laat kort meestoven.
  5. Voeg hierna de wortel en paprika’s toe en laat ze 5 minuten meestoven.
  6. Roer de appel en chilipoeder onder de groenten.
  7. Blus de groenten met de groentebouillon en de kokosmelk, zet het deksel op de pan of wok en laat het stoofpotje op een zacht vuurtje sudderen tot alles gaar is.
  8. Bind eventueel overtollig vocht met maïzena en kruid af met peper en zout naar smaak.