Afstand 48km – Hoogtemeters 496 – Bestemming Santa Cruz – Overnachting Warm Showers bij Morten en Mafalda

Het weer is omgeslagen. We werden nog wakker in een tent die helemaal droog was en slaagden er nog in om ze droog weg te bergen, maar in de voormiddag begon het te regenen om niet meer te stoppen. Ook de voorspellingen voor de komende 10 dagen zijn maar somber. De herfst lijkt begonnen. Maar dappere duo’s moeten daar tegen kunnen natuurlijk.

We gaan wel proberen om terug wat meer warm showers te doen. Zodat we soms eens binnen kunnen slapen en ook zodat we eens contacten kunnen leggen. Want tot nu toe hebben we nog niet veel kunnen socializen met de Portugezen zelf.

Vanavond was alvast een mooie start. We mochten blijven overnachten bij Morten en Mafalda, een Deens-Portugees koppel, met (zeer belangrijk) hun 2 lieve pitbulls Emma en Atilla. En daar belandden we aan een volle tafel met nog wat vrienden, Deense stoofpot en zelfgemaakte cake.
Het was een heel plezante avond bij geweldige mensen die al heel wat meer van de wereld hadden gezien dan wij (Noorderlicht bijvoorbeeld, en groenland, …). Weer heel inspirerend.