Afstand 29km – Hoogtemeters 424 – Bestemming Ericeira – Overnachting camping Ericeira

We geraakten deze voormiddag maar moeilijk weg bij Mortin en Mafalda. Na een gezellig ontbijt speelden we nog wat met de pitbulls. Liv heeft toch (eigenlijk als enige van ons gezin) een natuurlijk talent om met honden om te gaan, dat zegt elk hondenbaasje ons.  Vic wil wel, maar hij is toch wat meer op zijn hoede en hij is het ook wat sneller beu.

Na de obligate selfie fietsten onze hosts nog een stukje met ons mee … iets typisch voor fietsvrienden … dat ze een stukje mee fietsen. 

Na het bezoek waren we weer helemaal opgeladen. We zijn al veel inspirerende mensen onderweg tegengekomen en daar horen Mortin en Mafalda zeker bij. En van iedereen pik je iets op … op vlak van levenswijze en ook cullinair trouwens. Ik heb al veel ideeën om te doen en te maken als we terug zijn. 

De rit was weer prachtig (gelukkig niet lang … want we waren wat later dan verwacht vertrokken)


Ondanks de voorspellingen was vandaag een zeer mooie dag, maar morgen belooft het de hele dag hard te regenen. Eigenlijk heeft het geen zin om ons er zorgen over te maken, want we kunnen er niets aan veranderen, maar ik doe dat toch wel een beetje. Gelukkig zijn er nog cafétjes waar je goede koffie kan drinken en gebak eten … regen is een zeer valabele reden om daar eens binnen te stappen.

De eindhalte was weer een camping. Niets zo leuk als wat afwisseling, camping, wildkamperen, warm showers, albergues (al is dat nu verleden tijd), …