Afstand 22km – Hoogtemeters 227 – Bestemming Peniche- Overnachting campismo municipal

In 2 slaapzakken en een liner had ik het vanacht heerlijk warm. We overwegen echter tot de aankoop van nieuwe slaapzakken om de winter door te komen. Elke nacht kou lijden ziet niemand zitten, zo stoer zijn we niet.
Ook Vic werd vannacht wakker omdat hij het te koud had, of dit echt waar was tracht ik te betwijfelen … we waren gisteren immers aan het zeggen dat als iemand het echt te koud had, we in het slechtste geval onze slaapzakken aan elkaar konden ritsen en dat er dan wel een kind bij kon. Ik vermoed dat dat voor Vic een zeer aantrekkelijk voorstel leek. Jammer voor hem gaven we enkel een extra binnenslaapzak om in te kruipen.

Na de lagoons was het vandaag de dag van de schiereilanden. Lunchen deden we op de kliffen van het prachtige schiereiland Baleal. Vreemd ook om op een baan te rijden met strand en zee zowel links als rechts van de weg.
Kamperen doen we op het schiereiland Peniche, dat een walhalla der surfers en duikers lijkt.

De camping koste €5,15 waarmee we het record van de goedkoopste camping gebroken hebben. Zoals veel merken we dat prijs en kwaliteit niet altijd met elkaar in verhouding staat, wij vinden dit immers een leuke en goede camping. 

Onze buren zijn allen surfers (uit Rusland, Australië, Bulgarije, … ) die reeds voor lange tijd van huis zijn en hier verblijven of rondtrekken. Grappig om surfers in een tent te zien, ik dacht dat ze vooral in een busje rondtrokken.

We merken dat het goed doet om nog eens contact te hebben met anderen. Meestal zijn we praktisch alleen op de campings en ook met de Portugezen lijkt het moeilijker om contact te leggen. Het is ook leuk om iemand op de achgergrond op zijn ukulele te horen spelen terwijl wij al in onze tent liggen.

Zwerfkatten en honden zijn hier ook in overvloed. Plezant, maar daarnet zat er al een poesje in onze tent en dat vond ik net iets minder lief.

Vanaf morgen wordt er regen voorspeld … hopelijk valt het allemaal wat mee. Maar deze avond was het al bewolkt en ik moet zeggen  .. het was lang geleden dat het nog zo aangenaam van temperatuur was ’s avonds … meestal wordt het zeer koud van zodra de zon ondergaat.