Afstand 53 km – Hoogtemeters 70 – Bestemming Sao Jacinto (Portugal) – overnachting campismo municipale Sao Jacinto

Brrrr we hebben een koude nacht achter de rug. En we … dat zijn Bjeurn en ik. Liv en Vic (die blijkbaar zelfs zijn rits van zijn slaapzak niet dicht kreeg) hadden het beiden lekker warm … dat is toch al een geruststelling.

Op zee zie je vissers en golfsurfers….. verbazend hoe moedig die laatsten zijn, tof voor ons want surfers zijn altijd leuk om te zien.

Maar vissers zijn ook tof … zeker als ze je meenemen in de boot en een krabbeke bij het afscheid geven.

Opvallend trouwens hoe proper en mooi geschilderd de bootjes erbij liggen.

We hoorden al veel negatieve verhalen over fietsen in Portugal, dat het niet veilig is en dat de automobilisten rijden als zotten. Wel … wij hebben al heel leuke wegen genomen … eerst de camino en nu kiezen we voor ecovia’s. Niet de snelste wegen, maar wel de mooiste. Wel hebben we de indruk dat er geen overkoepelend beleid is en dat elke gemeente op zichzelf werkt, wat dan wel weer jammer is, want er is hier heel veel schoons, maar het is moeilijk om er een overzicht over te krijgen. 

Bij het rijden door een natuurgebied rond Bunheiro werden we aangenaam verrast door flamingo’s … toch speciaal om deze in het wild te zien.

Net zoals gisteren belandden we weer op een camping … met speeltuin … goedgekeurd door de kinderen dus.
We zijn, naast enkele permanente bewoners zowat alleen … en dat is ook wel eens een tof gevoel … de camping voor onszelf te hebben. Alleen lastig dat de dagen zo kort zijn, zo moeten we om 15u30 zeker stoppen met fietsen om het koken en eten rond te krijgen vooralleer het zo donker is dat we niets meer kunnen zien.

Goed … wij zijn klaar voor een hopelijk warme nacht. De binnenslaapzakken zijn in gebruik genomen en we hebben ook een laagje extra aan. Slaapwel.