Afstand 41km – Hoogtemeters 85 – Bestemming Esmoriz – Overnachting Parque de Campismo de Esmoriz

Wat een vreemde dag. Allereerst werden we wakker met het nieuws dat Trump tot president van Amerika verkozen was … iets dat we zelf niet verwacht hadden, hoe moesten we dat nu weer uitleggen aan de kinderen.

Vervolgens hadden de kinders een skypesessie met de klas, de eerste. Het was leuk om de klasgenoten eens opnieuw te zien, de nieuwe klasgenoten en de juffen natuurlijk.

En daarna reden we Porto, waar we 12 dagen verbleven, weer uit.
Het was wennen, we waren precies niet meer zo behendig op onze fiets, het is ineens ook een heel pak kouder en over alles wat we doen moeten we weer nadenken. En zo is Vic ook zijn fietshelm aan de speeltuin vergeten … gelukkig zorgde dat deze keer maar voor 6 extra kilometers.

We beslisten om via de kust naar Lissabon te rijden en te stoppen met de camino die landinwaarts gaat. Blijkbaar een goede beslissing, niet enkel omdat dat vlakker is, maar ook omdat het in het binnenland al behoorlijk koud kan zijn ’s nachts (zoals in 1°C).

Een toffe route …. dit toffe kerkje staat bijvoorbeeld op Praja da Pedra Distinguida.

En ’s avonds belandden we op een camping vlak aan zee, waar we buiten 1 mobilhome alleen lijken te zijn. Het seizoen is voorbij … maar de campings blijven gelukkig veelal open.