Afstand 52 – Hoogtemeters 71 – Bestemming Tocha (Portugal) – Overnachting Parque de campismo Praia da Tocha

BBrrrr…. weer een koude nacht achter de rug. Nu was het echter enkel ik die koud had, er moet altijd iemand de zwakste schakel zijn en op vlak van nachtelijke kou ben ik dat.
Ook merken we dat de tent ’s morgens zeer nat is … allemaal door condens  … misschien was een tent met geïntegreerd grondzeil niet zo heel slim. Het feit dat de dingen niet goed meer drogen (korte dagen, minder zon, weinig wind) maakt het er niet gemakkelijker op. we hebben besloten om altijd wat vroeger te stoppen met fietsen zodat de tent nog even de kans kan krijgen om te drogen. We zijn immers niet zo gehaast meer.


Vandaag was ook de dag van een nieuwe val. Ik weet niet meer juist hoe het gebeurde, Bjeurn riep me nog dat er een put was in de weg en ik kon hem niet meer ontwijken. Vic had al een chance niets voor, bij mij was het ook enkel wat bloed en ook de fiets was niet beschadigd. Het eerste dat Vic vroeg nadat we de grond op smakten was trouwens “Mag ik een kauwgom?”

Bij de lunch hadden de kinderen weer een nieuwe vriend … Jip … wat fotogenieker dan onze vorige hond, maar niet zo tof als Manus. We hechten ons niet meer aan hondjes na het hartverscheurend afscheid van Manus.

De route was mooi … natuurgebied, vogels, water, dennenbossen, …

We kwamen onderweg ook zalige wildkampeerplekjes tegen, maar voor €10 genieten we ook graag voor de luxe van een camping … een afdakje, een warme douche, een sanitair gebouw waar we de handdoeken te drogen kunnen hangen, picknicktafels, …

en het gezelschap van zwerfkatten (die je herkent aan het feit dat ze brood lusten) met hun kroost pasgeboren jongen. 

Toen we vanavond gingen wandelen kwamen we trouwens ook een vos tegen. Eindelijk eens een levende vos gezien in plaats van een platgereden exemplaar.