Afstand 42km – Bestemming Ashbourne – Overnachting Camping  Callow Top Holiday Park

De vermoeidheid kruipt erin … Vic had vanmorgen helemaal geen zin om op te staan en bij mij ging het fietsen van geen meter. Op een bepaald moment had ik gewoon zin om aan de kant wat te wenen (wat ik niet deed, ter info, want dat helpt je niet verder). In elk geval, we fietsten een marathon en ik vroeg me af wat het meest vermoeiend is … een marathon lopen of er eentje zwaar beladen, in volle zon in Engeland fietsen. Ik moet wel toegeven, ik stapte ook een beetje, het was al lang geleden dat ik nog was afgestapt … maar 18% helling dat lukte me vandaag niet. Bjeurn en Liv geraakten trouwens wel boven, het is niet voor niets dat Vic het duo Liv-Bjeurn “de sterke” noemt, en het duo Vic-Annelies “de slappe”.
Toen we de camping verlieten werden we na 2 kilometer al ingehaald door een werknemer van deze camping … Liv had haar trui daar laten liggen. Zo lief dat ze nog de moeite deden om deze te bezorgen … onze schaarse spullen zijn immers zeer onmisbaar.


De nieuwe camping is een hit, met zwembad en speeltuin  (niet gemakkelijk te vinden in Engeland, zelfs speeltuinen zijn schaars op campings). Speciaal gekozen voor de kinderen … want dat verdienen ze nu echt wel. Het is trouwens waarschijnlijk de laatste warme dag, want het weer gaat terug omslaan (regen en frisser), dus we moeten profiteren.

De nieuwe camping is een echt kinderparadijs met kinderanimatie enzo, maar dat vinden de onze niet zo plezant. Ze verkozen hun schoolwerk te maken.