Afstand 25km – Bestemming Buxton – Overnachting Camping The Royal Oak

Gisterenavond deden Bjeurn en ik nog een planningssessie in een pub met free WiFi, de dronken en luidruchtige Britten moesten we erbij nemen.

Bleek dat de ferry Troon-Larne die we wilden nemen afgeschaft is. Verandering van route dus …. en vermits we niet willen toegeven op Edinburgh het stuk Ierland hoogstwaarschijnlijk ingekort worden. Enerzijds jammer, anderzijds is het ook wel heel leuk om zo flexibel te reizen.


Een rustige dag vermits we het gisteren zo zwaar hadden. We fietsten het Peak District binnen via de Tissington Trail, dit is een super mooie en relatief toeristische fiets- en wandelroute op de plek waar vroeger een spoorlijn liep. Het was volledig bergop maar zo gestaag dat we het amper merkten … het fietste zalig en we hadden een prachtig uitzicht op de mooie glooiende omgeving.

Tegen 13u kwamen we al aan bij de camping en installeerden we ons.


De camping was direct goedgekeurd, een schone setting, picknickbank, vuurkorf, en BBQ tot onzer beschikking en als klap op de vuurpijl zijn we de enige campinggasten … waarschijnlijk omdat we in de middle of nowhere zitten (alhoewel de pub die bij de camping hoort zeer druk bezocht is)

In de namiddag profiteerden we van onze vrije tijd om de fietszakken uit te rommelen op zoek naar verloren gewaande spullen, de tent uit te kuisen, een dutje te doen, hout te sprokkelen, ons onder te dompelen in een luisterverhaal, eentje gaan drinken in de pub en een mislukte skypepoging naar het thuisfront te ondernemen.

Het weer is gekeerd en voor ’t eerst in dagen was er terug regen. Dat hield ons echter niet tegen om een vuur te maken. Bjeurn ontpopte zich tot vuurmeester en Vic tot zijn enthousiaste leerling. 

Bij gebrek aan winkels in de buurt, maakten we een sobere maaltijd klaar die bestond uit kliekjes, maaltijden uit zakjes waar je water en melk moest bijvoegen (maar waar we enkel water bij deden vermits we geen melk hadden), een blik worstjes en wat naanbrood dat we roosteren op het vuur. Het smaakte heerlijk …. en de marshmallows nadien maakten het helemaal af.
Tot slot kropen we vroeg in bed (zal wel meer gebeuren als het regent) en lazen we “Harry Potter en de steen der wijzen” uit.

Een goede nacht slaap zal iedereen deugd doen want morgen staan er misschien niet super veel kilometers maar wel een record aan hoogtemeters op het programma.