Afstand 69 – Hoogtemeters 504 – Bestemming Campoverde (Italië) – Overnachting Op logement bij Sikhs die we leerden kennen.

    

  


     

   


Misschien is de Via Appia Antica wel de mooiste weg waar we ooit op reden. Deze oude (van 300 van Ch) heerweg is prachtig … groen en vol met restanten van oude bouwsels. Niet altijd even  gemakkelijk te befietsen, maar wel prachtig en rustig  … we moesten de weg enkel delen met koeien, geiten en schapen. Aanrader!!!

Maar ook tof is, dat we vannacht bij Sikhs slapen. Het leek eerst niet gemakkelijk om een plek te zoeken, op de eerste plek waar we aanbelden zeiden ze ons na lang twijfelen en telefoneren om verderop te vragen of we onze tent ergens kwijt konden. Verderop vroegen we dan aan een meisje op straat of we onze tent in de olijfgaard mochten zetten, en dat was geen probleem voor haar. 2 minuten later echter stond de hele familie, die Sikhs bleken, bij ons en werden we binnen uitgenodigd voor een koffie en wortelsap. We mochten blijven slapen bij de pater Familia, die enkele kilometers verderop woonde. Kinderen mee in de auto en wij achter de auto die ons 5 km met de 4 pinkers aan begeleidde.

   

Tussen de kinderen klikte het direct, Vic en Liv waren dolenthousiast om te blijven logeren  (en Vic vroeg al om 2 nachten te mogen blijven)

   


Allemaal speciaal wel, het eerste dat Ravinder zei is dat Sikhs geen alcohol en sigaretten mogen, maar blijkbaar steekt het toch niet super nauw want het eerste dat we samen dronken in zijn huis waren pintjes.

   

Ongelooflijk lief en gastvrij is iedereen hier. We zijn hier goed verwend met een traditioneel maal (en we eten met plezier met de handen) en een bed. Liv slaapt bij haar nieuwe vriendin Sehajpreet, en Vic bij zijn vriend Harman en bij de grootouders Davinder en Ravinder. Wij slapen in een kamer alleen en de papa vn Sehajpreet en Harman in de zetel … echt een open huis hier.

  

En duidelijk een andere cultuur … maar kinderen houden evenveel van de iPad als de onze en de volwassenen trekken even graag foto’s om dan door te sturen met WhatsApp al wij.
Een zeer verrassende dag … eentje om te koesteren.