Afstand 50km – Hoogtemeters 375 – Bestemming Faro – Overnachting pousadas de Juventude (jeugdherberg)

De dag van gisteren eindigde nog plezant. Bjeurn en ik zaten in de campingbar, van het wifi te profiteren om nieuwe buitenbanden te bestellen toen ook An en Jim (zie verslag van gisteren) daar binnenkwamen.

Het werd nog een gezellige avond waar we hen wat beter leerden kennen, en ook hun levensverhaal te horen kregen. Het reizen is een manier om in contact te komen met mensen die we anders nooit hadden mogen ontmoeten en een totaal ander leven leiden dan wij gewoon zijn. Want thuis durf ik soms wel eens vergeten dat er nog zoveel anderen zijn dat niet iedereen hetzelfde leeft, dezelfde dingen meemaakt en gelijkgezind denkt. In elk geval, het was een geslaagde avond, waar de pintjes iets te vlot vloeiden. Jammer dat we de volgende dag verder gingen fietsen want An had een karaokeinstallatie in de campertruck en we hadden wel zin om een hele dag te zingen in de campertruck. 

De volgende ochtend stonden we op in mineur. Het regende gewoon binnen … en dat terwijl we net een nieuwe buitentent gekregen hebben. De binnententen hingen vol met water en alles drupte op onze slaapzakken en matjes, heel onaangenaam en tevens de eerste keer dat het echt lekt tot in onze binnentent.

We vermoeden dat het een combinatie was van de plas waar we in stonden, veel condens aan de binnenkant van de tent die op de binnentent drupte door de hevige regen op de buitenkant van de tent.

We geven de tent nog één kans maar als hij deze verpest denken we eraan om 2 kleine tentjes te kopen… want dit is voor mij niet voor herhaling vatbaar.

Vermits we het wel gehad hadden besloten we eens zot te doen en eens voor een jeugdherberg te kiezen.

De rit van vandaag was niet zo bijzonder, wat eigenlijk goed uitkwam want op een regendag is off-road fietsen nooit zo leuk.

Vandaag was misschien nat, maar er was koffie, 

en pauwen 

en gratis golfballen 

en cactusvrucht (lekker maar de stekels waren wat minder)

en vandaag een echt bed in een droge kamer!!!