Afstand 39km – Hoogtemeters 292 – Bestemming Sapas (Letland) – Overnachting nog eens een shelterplek aan de rivier


Gisteren was goed dus vandaag deden we het nog eens over. Een korte rit (die wel vermoeiend was, hellingen, warmte en gravel zijn niet zo’n leuke combinatie) gevolgd door een shelterkampeerplaats. 

Het was zelfs nog beter want vandaag hadden we vlees voor op de gril en bier voor bij het kampvuur.

    

De rivier werd bevaren werd door kajakkers en zelfs door enkele jongeren die het heel gezellig hadden op een gigantisch vlot vol bier en met een BBQ erop (wie heeft bierfietsen nodig als er ook biervlotten bestaan), maar op onze kampeerplek was het rustig … we ontmoetten wat vissers (maar de vissen beten niet dus ze waren snel weg) en voorts zijn we helemaal alleen en ver van alles. Enkel de koekoek houdt ons gezelschap (als een koekoek maar de helft van de tijd zou roepen, dan zou hij veel tijd overhebben om een eigen nest te bouwen)

    

Deze morgen merkten we dat we een tweede plat slaapmatje hebben … het eerste was dat van Vic (en dat was helemaal doorspiest), nu is het Liv haar beurt om hard te liggen. Voor mij zou dat een verschrikking zijn maar de kinderen hebben er geen last van. Vic beloofde me dat ik zijn matraske krijg als het mijne het begeeft … dat zijn de voordelen van de zwakke schakel te zijn in een goed team.