Afstand 58km – Hoogtemeters 630 – Bestemming Aurskog (Noorwegen) – Overnachting in een gekraakt trekkershuisje


10 dagen wildkamperen hebben we al achter de rug en Bjeurn maakt er een erezaak van om niet op camping te gaan tot we in Oslo aankomen (misschien morgen, maar waarschijnlijker overmorgen). Ons wassen is niet zo’n probleem, elke dag springen we wel in een meer, maar elektriciteit wordt wel schaars, de zon hebben we al enkele dagen niet meer gezien en we weten amper nog hoe onze schaduw eruit ziet. Onze zonnepanelen hebben dus ook niet veel nut en de externe batterijen geraken leeg. We zijn begonnen met het opladen van de elektronica aan de laptop, maar ook deze batterij daalt snel.

    

   


Zweden lieten we vandaag (al dan niet definitief) achter ons en we fietsten Noorwegen binnen. De blikjesrapers merkten al meteen op dat er meer buit te rapen valt in Noorwegen, voorts is de eerste indruk dat er minder uniformiteit is in huizen (in Zweden is bijna alles in hout dat rood en wit geschilderd is), dat de wegen iets drukker en gevaarlijker zijn en dat het iets minder afgelikt is, wat ruiger. Maar dit is natuurlijk maar een eerste indruk.


Veel bergop ook in Noorwegen (al is dat relatief, geen Italiaanse toestanden). 

De jongens die altijd voorop fietsen omdat ze nu eenmaal sneller zijn, hadden ook het geluk om een eland te mogen spotten. Het beest was natuurlijk al weer weggedraafd als wij eraan kwamen. Pffff op zo’n momenten is het moeilijk om geïnspireerd en niet jaloers te zijn. We dwongen de jongens om stil achter ons te blijven rijden, maar nadat zij een ree spotten die wij ook weer gemist hadden kregen ze de eer om naast ons te mogen fietsen. Bjeurn is namelijk net iets opmerkzamer.

We hadden op de kaart een hut gevonden waar we wilden overnachten, geen idee van wat dit net zou inhouden …. een shelterplaats of iets anders. Groot was onze teleurstelling toen we dit aantroffen en toen de deur gesloten bleek.


Maar groot was onze vreugde toen Vic merkte dat er wel een raam openstond. De lokroep van een huis met haardvuur en bedden (maar zonder elektriciteit en water) was niet te weerstaan … deze nacht spenderen we binnen.