Afstand 71km – Hoogtemeters 757 – Bestemming Koppom (Zweden) – Overnachting aan een schoon meer (maar op een hooooge berg)
   

Na onze rustdag vlogen we … al een chance want al ons eten was op en de dichtstbijzijnde winkel was op 30km.

Aan de winkel hadden we weer geluk want het is zondag en blijkbaar was de winkel enkel in de namiddag open, we moesten maar een half uurtje wachten.


Onderweg kwamen we nog een waalse scoutsgroep tegen op buitenlands kamp, met de kano. Ze kanoden op 6 dagen 100 kilometer op verschillende meren en moesten ook 20 km wandelen tussen de meren door, zo ook toen wij hen tegengekwamen … met wieltjes onder hun kano’s. Ik kreeg al kanokriebels maar ik weet het niet met dat wandelen.
Zo vlot als de kilometers de eerste 55km gingen (ik waande ons superduo), zo moeizaam gingen de laatste 15 … maar het is eigenlijk op die moeilijke momenten dat we de titel “dappere duo’s” verdienen.

Bjeurn en Vic vonden ondertussen ook nog eens de energie om blikjes te rapen onderweg, de bermen zijn nu blikvrij (nu nog statiegeld op burgerking drive-in en alles is proper). De buit van vorige keer was 20 kronen (iets meer dan €2), deze keer zal het meer zijn. Zotte jongens!!!

   


     

    

     

De laatste 2 kilometer was helemaal een ramp, we wilden kamperen aan een strandje, maar ik had niet verwacht dat dat 100 hoogtemeters klimmen was … wie denkt nu dat het water boven ligt. Enfin … het was het uiteindelijk waard. Een mooi meer met koud water, een fire pit en een WC voor 2. 

Veel wind wel … ik heb al mijn truien aan die ik mee heb … precies terug winter.


   

    
Liv heeft daar weer geen last van … ze heeft trouwens een nieuw ding … zo veel mogelijk op blote voeten lopen, tot haar grote teleursteling moeten haar schoenen wel aan om te fietsen.