Zaterdag, stoefdag. Want u heeft nu al de hele week al uw geheimen op tafel gegooid en uw schaamtegevoel overwonnen, maar in de kern, de essentie en onze pit (ha, voor deze zin kregen wij advies van Ingeborg en Brigitta Callens) zijn wij allemaal TOPWIJVEN. Heel vaak durven we dat niet eens zeggen, want een mens zou maar eens hooghartig overkomen. Vandaag niet. Blog over iets waar u echt oprecht fier over bent. Want dat is zonder twijfel terecht, en dat mag ook eens gezegd worden.

Al enkele dagen vraag ik me af waarop ik nu oprecht trots ben bij mezelf … Enerzijds vind ik dat moeilijk, mezelf bestoefen, en ik kan me soms wel ergeren aan anderen die dat wel te pas en te onpas doen, anderzijds waar kan je trots op zijn?

Moet ik trots zijn omdat ik 2 prachtige kinderen op de wereld heb gezet, triomfantelijk met mijn sportieve prestaties, content omdat ik zone geweldige man aan de haak heb geslagen, moet ik fier zijn op de verbouwingen, moet ik voldaan zijn omdat ik soms eens bloed ga geven, moet ik het groots vinden dat ik dit alles combineer en maakt dat mij een multitaskend superwijf?
Ik weet het niet zo, want die dingen die ik hier boven heb opgenoemd, zijn allen puur en puur uit eigenbelang, voor mezelf en mijn allernaaste en allerliefste omgeving.

Weet je waarop ik trots ben … toen ik al mijn barbies met hun gehele kleerkast, al hun meubels en de Ferrari niet te vergeten wegschonk aan een Russisch meisje. Ik speelde zelf nog soms met mijn barbies, maar dat meisje was er zo zot  van … het was onbaatzuchtig en het voelde juist.

Eigenlijk zou ik trots zijn met een beetje meer van dit !!!

Deze blogpost kwam tot stand naar aanleiding van dag vijf van wijvenweek, onder het thema waarbij we onszelf een beetje mogen bestoefen. Alle deelnemende blogs zijn te lezen op wijvenblogs.be