Afstand 49km – Hoogtemeters 191 – Bestemming Chiclana De La Frontera (Spanje) – Overnachting op de gesloten camping La Rana Verde

Op de planning stond Cádiz, de oudste stad van Europa. Nog in het donker stonden we op (7u45 is echter niet zo vroeg  .. enkel wat onhandig omdat je weinig ziet) om de ferry van 10u te kunnen nemen. Aan de ferry aangekomen schudde de kapitein al direct van “neen” achter het glas van zijn stuurcabine en de ticketverkoppster vertelde ons dat we enkel meemaakten als we onze fiets in twee deelden (wat natuurlijk niet gaat), dit was bijgevolg de eerste ferry die ons weigerde. 
Veel meer uitleg gaven ze niet,  we moesten de brug maar nemen.

Jammer genoeg vertelden ze er niet bij dat de 3 bruggen die Cádiz met het vasteland verbinden enkel geschikt zijn voor auto’s en niet toegankelijk zijn voor fietsers. Teleurstelling dus toen we daar aankwamen en we voelden ons als fietser weer wat stiefmoederlijk behandeld. De laatste brug is immers pas sinds 2015 operationeel … vreemd dat ze zelfs in deze tijden niet aan fietsers denken.

Cádiz is dus geschrapt… we willen het zelfs niet meer zien !!!

Vermits er geen (open) campings in de buurt waren, en omdat we het graag doen, wilden we nog eens wildkamperen. Jammer genoeg wordt het moeilijker en moeilijker om geschikte plekjes te vinden. Uiteindelijk belandden we op een gesloten camping waar we ons dan maar installeerden. Met de conciërge maakte we de afspraak dat we hem €10 zouden geven … mooie deal voor elk van ons.