Afstand 36km – Hoogtemeters 134 – Bestemming El Puerto de S. Maria (Spanje) – Overnachting camping Playa las Dunas

Wat hebben we slecht geslapen, de jagers bleven maar schieten, tot na 23u. Soms verder weg en soms angstaanjagend dichtbij. En ’s morgens begonnen ze ook weer voor zonsopgang. 

We waren zo blij dat we konden vertrekken dat we zelfs het ontbijt skipten. Wat we niet konden skippen was de tent drogen … echt waar, wat is condens/dauw een miserie. Tegenwoordig is onze tent ’s morgens zowel buiten als binnen nat … we spenderen bijgevolg zeker 20 minuten aan het droogwrijven (in de mate je dat kan) van de tent, we halen er zo liters water af. In de zomer heb je ook wel condens, maar dan zijn de dagen langer en de zon heviger en dan droogt de tent toch beter uit zichzelf. Vermits de nachten tegenwoordig zo koud zijn hebben we nog een bijkomend fenomeen, ’s morgens worden we wakker in een slaapzak die langs buiten nat is, door onze adem die hierop condenseert door de koude. We zullen toch blij zijn als deze onaangename neveneffecten van de winter voorbij zijn.

Na 2 dagen waarin we amper winkels tegenkwamen was het een onaangename verrassing toen bleek dat Driekoningen hier een officiële feestdag is. Gelukkig vonden we nog een kleine buurtwinkel die wel open was (anders moesten we verplicht op restaurant … dat was eigenlijk ook zo erg niet geweest)

Verder was de dag vooral nuttig … we kwamen vroeg aan op de camping waar we alles konden laten drogen, onszelf wassen, de vuile kleding in het wasmachien en droogkast steken, de elektronica opladen en last but not least … homeschooling.
Van de Spaanse campings heb ik de neiging om wat slechtgezind te worden. €26 waar niet eens wc-papier, speeltuin, WIFI, picknicktafel, … inbegrepen is. Enkel een onvriendelijke dame aan het onthaal die eens diep zucht als we een plekje in de zon vragen.

We beloonden onszelf na deze dag met een sherry, we zitten hier immers in de sherry driehoek.  Ik moet zeggen dat ik vroeger niets van sherry moest weten, maar nu ik in de regio zit kan ik het wel appreciëren.