Afstand 52km – Hoogtemeters 398 – Bestemming Assisi (Italië) – Overnachting camping Fontemaggio

   

“Ik hoop echt dat dit het waard is”, vloekte ik toen we na een vlakke rit Assisi binnenfietsten. Assisi ligt op een heuvel, en is eigenlijk vanaf beneden ook al schoon. Om Assisi binnen te rijden is het enkele kilometers stijgen aan 10% helling, ik word al terug moe als ik eraan denk.

   

Morgen geen rustdag, dus bezochten we Assisi by night (te voet) om toch al een impressie te krijgen, en ja Assisi was de klim waard. Een pittoresk en verzorgd stadje met mooie zichten, zowel boven het zicht op de burcht (Rocca Maggiore) als het zicht op het dal. Knap stadje, niet over te slaan bij een roadtrip Italië.

Slechts 1 ding overschaduwde deze dag … en dat is dat Vic bij ons Assisibezoek zijn 3 knuffeltjes verloren is. En dat is een groot drama voor iemand die amper speelgoed heeft, we deden zelfs heel onze wandeling Assisi tevergeefs opnieuw. Als ik Vic dan tussendoor hoorde snikken dan brak mijn hart, zeker als hij zei “Wat als een kindje ze gevonden heeft en die vindt die daarna stom en smijt mij knuffeltjes in de vuilbak?”


Hij komt er wel overheen, 2 van de knuffels zijn snel te vervangen, maar de populairste is dit konijntje. Ooit brachten de paasklokken Liv en Vic zo eentje  .. Liv een wit en Vic een grijs. Omdat ze zo klein waren zijn ze bijzonder geschikt als trekkersknuffels en zijn ze al elke fietsvakantie met ons mee gereisd. En dat creëert een band, de kinderen waren er bijzonder aan gehecht. Liv is de hare een tijdje geleden  verloren en ze heeft er nog steeds verdriet van. En nu is vic zijn konijn ook weg, en hij was er nog harder aan gehecht. Moest iemand weten waar je deze konijntjes kan kopen (ze worden verkocht in een mandje en het is nu de moment want het is een paaskonijn) … laat zeker achter in de commentaren. De kinderen zullen u dankbaar zijn.