Afstand 51km – Hoogtemeters 477 – Bestemming Spoleto (Italië) – Overnachting wildkamperen in de kant aan de fietsroute naar Assisi

Bjeurn verheugd zich al weken op de ex-ferrovia tussen Norcia en Spoleto. Dit is een oude spoorlijn die is omgevormd tot een fietsroute langs kloven, over bruggen, door tunnels en wordt gepromoot als een knap staaltje ingenieurskunst en als de mooiste fietsroute in heel Italië. 

Normaalgezien zouden we deze vandaag rijden, maar zoals te verwachten is deze als gevolg van de recente aardbeving gesloten. Het is te begrijpen dat er nu andere prioriteiten zijn dan deze fietsroute te heropenen, wij zetten hem alvast weer op de bucketlist voor binnen enkele jaren als hij opnieuw in gebruik is en volledig afgewerkt.

Mooi was de route sowieso … wat meer klimwerk wel.

Wij zijn trouwens sinds vandaag assortie … buffs werden in 2 geknipt en gedeeld. Het is immers al zo warm dat we iets nodig hebben tijdens het fietsen om te voorkomen dat het zweet in onze ogen loopt en onze ogen beginnen te pikken (althans toch bij Bjeurn en mij, die net iets meer afzien tijdens het fietsen … de kinders vinden zo’n band gewoon cool).


Na het fietsen was het chill, het is precies de eerste keer dat het zo lang warm blijft. Liv leest en Vic luistert naar luisterverhalen op de iPod …. soms zijn ze zo zoet …. een verademing tussen al de ruzies door.

   

“Oh ik ben zo verwend, ik heb vandaag een bandana en een kilometerteller gekregen !!!”

   

Aldus Vic die volledig in zijn nopjes was met de buff en een kilometerteller die verplaatst werd zodat Vic hem nu in het oog kan houden. Heerlijk een kind dat al een heel jaar geen verjaardags- en kerstkado’s heeft gekregen en nu van zichzelf vindt dat hij verwend is.