Afstand 52km – Hoogtemeters 363 – Bestemming Penna (Italië) – Overnachting wildkamperen in een bosje met afgehakte stammen die we als tafel en stoel konden gebruiken

   

Dit was het mooiste moment van de dag … de paasklokken brachten 2 reusachtige eieren, zo is dat in Italië … geen paaseieren zoals bij ons maar gigantische kindersurprises.

Toen we echter 12 km op de route zaten (een vermoeiende weg met grote stenen … denken ze nu echt dat fietsers daar graag op rijden?) was ineens mijn pijp uit, en vanaf dan ging het echt . niet . meer. Bjeurn had het ook lastig maar toch was hij ook zeer streng (vonden Liv en ik … Liv was immers ook moe van het zwemmen ’s morgens en van de speeltuin in de middag).

Als het aan mij lag waren we gewoon ergens gestopt en hadden we onze tent ergens neergezwierd achter een struik, maar Bjeurn vond dat we de planning moesten volgen en minimum 50km moesten afleggen … wat een verschrikkelijk vermoeiende verderzetting van de tocht betekende.

Maar gelukkis is Bjeurn ook rechtvaardig, eens de tent rechtstond (16u30) kroop ik in bed en werd ik enkel nog wakker om iets mee te eten, en daarna weer verder te gaan slapen. Op sommige dagen kan enkel slaap je redden.

De laatste 15 dagen hebben we maar 1 rustdag gehad en voor de rest serieus gefietst. Ik veronderstel dat dat, in combinatie met het ambitieuse blitsbezoek Assisi mij de das heeft omgedaan.