Afstand 37km – Hoogtemeters 476 – Bestemming Motril (Spanje) – Overnachting camping Playa Granada

Wat een vreemde nacht, abnormaal warm en met hevige windvlagen die we al van ver hoorden aankomen. Soms zag ik een schaduw voorbij vliegen (de handdoeken die van de wasdraad vlogen), en ik had buj elke windvlaag schrik dat de fietsen zouden omvergeblazen worden (wat gelukkig niet gebeurde) en dat de tentharingen uit de grond zouden getrokken worden (’s morgens stonden ze behoorlijk los).  Niet goed voor de nachtrust, maar wel goed voor de condens … voor één keer hadden we een volledig droge tent ’s morgens.

We hebben de Costa del sol verlaten en zitten in de costa tropical, deze lijkt ons al meer te bevallen. We hebben een geweldig zicht op de besneeuwde bergen (is nabij Sierra Nevada) en we zagen vandaag gigantisch veel berggeiten. Impressionant die beesten … en we weten direct ook wie verantwoordelijk ik voor een deel van de steenlawines aan de kant van de weg, dat hebben we zelf gezien.
We komen onderweg veel uitkijkpunten tegen hoog op de rotsen met zicht op de zee, met telkens wel enkele campervans en mobilhomes die daar geparkeerd staan om de nacht door te brengen. Ze hebben groot gelijk, maar het steekt toch wat mijn ogen uit .. met een tent is het een pak moeilijker om de nacht door te brengen op een idyllische plek omdat je het altijd zo stiekem moet doen. 

Maar in elk geval genieten we weer van de omgeving.