Afstand 33km – Hoogtemeters 360 – Bestemming La Mamola (spanje) – Overnachting Camping Castillo de Baños

Vandaag verlieten we Montril, de plaats waar koning Boudewijn in 1993 stierf. Toen Bjeurn dit aan de kindere  vertelde vroeg Vic “En was dat dan op deze camping?” … zo schattig dat hij denkt dat koningen gaan kamperen.

Op de camping maakten we ook kennis met een Duits echtpaar met hun hond Misty. Toen ze een foto van ons wilden trekken vertelden we dat de voorwaarde was dat ze ook een familiefoto van ons trokken … en deze is wel geslaagd, alles staat erop en met Misty erbij is hij weer wat leuker.

Costa del Sol (alias costa del golf) hebben we sinds Nerja verlaten, en sinds gisteren zijn we aan de costa tropical (alias costa plastica). De bijnaam van costa del sol ligt aan het feit dat er zich hier wel 120 golfterreinen bevinden, de bijnaam ‘costa plastica’ is te wijten aan de tuinbouw, de bergflanken staan vol met lelijke plastieken serres (zie foto hieronder)

Toch zijn we content hier te zijn, de costa-del-sol-depressie is al bijna vergeten, het uitzicht is hier een pak boeiender. We zitten in de voorlopers van de Sierra Nevada… geen lange zandstranden meer maar kleine baaien tussen de rotsen … veel mooie uitkijkpunten en dikwijls een speciale geografie … rotsen afgewisseld met laagvlaktes. 

Het is ook de eerste keer dat we zoveel tunnels mogen doen … we voelen ons vereerd dat er speciaal voor ons (en voor koning auto) zoveel tunnels zijn voorzien, je ziet gewoon dat de aanleg van de wegen hier veel arbeid heeft gekost want de doorboringen op de bergflanken zijn nog duidelijk te zien.

De camping doet zowat vreemd aan …  met die kale bomen … dat zijn we niet gewend

En bij het avondeten gebeurde er iets geweldig. Ineens zei Liv “Hé, ik zie geiten op de berg”, en inderdaad … een tiental steenbokken waren aan het spelen op de bergflank (waarbij er weer veel stenen naar beneden kwamen). Heel tof om te zien!