Zo heet buiten, dit is echt mijn weer niet !!!

Ik moet al om 6u opstaan om te kunnen gaan lopen, als ik later vertrek kom ik gegarandeerd gefrustreerd terug thuis en zie ik die marathontraining helemaal niet meer zitten.
Op het werk heb ik een buro zonder airco die vanaf 14u in een sauna verandert.
Ik fiets te traag om verkoeling te krijgen en als ik na het werk thuiskom in een warm huis, moet ik eerst nog een half uur bekomen.
De kinderen slapen niet goed meer en staan ’s avonds constant beneden met de meest onnozele excuses; wondjes die ineens verzorgd moeten worden, …..

Maar … deze aardbeiengazpacho is echt wel mijn nieuwe favoriete soep voor deze hete dagen.

De soep werd relatief gesmaakt door de kinderen, ik mocht ze zelfs nog eens opnieuw maken maar dan wel met tomatensap dat niet op voorhand gekruid was. Nu was het net straf voor de kinders, maar voor mij net perfect.

Dit is een receptje dat een grote kans heeft om hier thuis een klassieker te worden, ook ideaal trouwens als tussendoortje op mijn warme werk. Het recept bestaat uit verschillende stappen die voor mij kunnen weggelaten worden, het laten trekken van de gesneden ingrediënten alvorens te blenden (wat ik nu wel deed, maar volgende keer eens ga skippen uit curiositeit) en het zeven van de soep, dat laatste vond ik maar zonde van die gezonde vezels die dan verdwijnen.

 

Aardbeiengazpacho (4-6 personen en enkele uren op voorhand te bereiden)

  • 500 g aardbeien
  • 1 teentje look
  • ½ ajuin
  • ½ rode paprika
  • 1 komkommer
  • 4el witte balsamicoazijn
  • 125 ml olijfolie
  • 250 ml tomatensap (om te drinken)
  • Peper en zout (niet nodig als je gekruid tomatensap gebruikt)
  1. Pel de ajuin en look en hak fijn
  2. Schil de komkommer en snijdt in blokjes
  3. Verwijder de zaadlijsten en snijdt de halve paprika in blokjes
  4. Hou 2 aardbeien apart voor de afwerking, doe de rest van de aardbeien (met steeltje) samen met de komkommer, paprika, ui, look, balsamicoazijn en olijfolie in een kom (als je stap 5 overslaat doe je dit rechtstreeks de blender in)
  5. OPTIONEEL: Prak alles grof, dek de schaal af en zet 2u koel zodat de smaken zich vermengen
  6. Pureer de mengeling daarna in de blender tot een soep
  7. OPTIONEEL: Giet de soep door een zeef en duw met een lepel zoveel mogelijk puree door de zeef
  8. Roer het tomatensap door de soep en kruid met peper en zout
  9. Zet de soep in de frigo tot hij koel is
  10. Verdeel de soep en garneer met stukjes aardbei

Dit recept komt uit de Kook van augustus 2018 (het boekje van de spar)