Ik ga sinds kort weer met de fiets naar het werk, sinds onze verhuis woon ik 2km dichter bij het werk … een kleine 12km nog … perfect  eigenlijk.

Om het een beetje boeiender te maken, besloot ik ook eens wat alternatieve wegen uit te zoeken. Zo gezegd, zo gedaan en op google maps zag mijn nieuwe sluipweg er ideaal uit … in praktijk echter eerder een mountainbikeparcours, waarop ik dan nog mijn kettingkast brak.

Dit ging erover … na 2524 km woon-werkverkeer en € 1260 uitgespaard te hebben verdiende ik een nieuwe fiets … besliste ik toen.

Ik stelde mijn vereisten op

  • minimum aan onderhoud
  • mogelijkheid om fietstassen te monteren
  • kleine kans op lekrijden
  • gemakkelijk een wiel uit te halen om band te plakken
  • kwalitatief goed
  • een licht dat dient om te zien, en niet enkel om gezien te worden
  • geschikt voor woon-werk verkeer maar ook om de Mont Ventoux op te geraken

Maar net zoals alles in het leven, is ook dit een compromis. Ik koos dus voor deze Batavus Mambo 7 met waterdichte fietszak.
7 versnellingen (ik zal er dus de Mont Ventoux niet mee opraken*), naafdynamo, naafversnellingen, gesloten kettingkast, … en zeer schoon met zijn matte zwarte kleur … maw ik koos vooral voor een degelijke fiets met een minimum aan onderhoud.

Ik ben dus in mijn nopjes … mijn nieuw fietske en ik, wij gaan nog veel kilometers vreten !!!

En daar begonnen we daarnet samen aan, samen met Bjeurn, Vic en ons Liv. Ik was trouwens super fier op ons Liv, zonder zagen legde ze 7km af (waaronder een zeer modderig en moeilijk deel), kwa behendigheid is ze enorm straf… ’t kind kan zelfs al met één hand fietsen.

Mijn Batavus - mambo 7

en onderweg kwamen we deze lieverds tegen … schotse hooglandkoeien zijn toch zo’n schatjes (en oh zo tam)

Koe met krullekes

*maar ik hoorde Bjeurn wel zeggen “Als je dat wil doen, dan koop je toch gewoon nog een andere fiets”