Een week terug thuis

2019-01-31T19:19:42+00:00augustus 27th, 2017|Categories: Travel|Tags: |19 Comments

Zo vertrokken we uit Denemarken, terug naar België met zijn mooie weer. De tent lieten we festivalgewijs achter in een container van de camping (ze was weer net iets te nat geworden) en mijn teva’s die mijn voeten altijd zwart kleurden liet ik ook met plezier daar.

In de auto vroeg ik nog “Zijn we klaar voor het echte leven?”, waarop Vic aanvulde “waarin je keiveel moetjes hebt”. Het deed een beetje vies “Back to life, back to reality”.

Maar onze thuiskomst was alvast zeer schoon, met familie, met stoofvlees en frietjes van de frituur en nog een verrassingselement aan ons huis met vrienden en spandoeken.

Het was ook zeer leuk om thuis te komen in een huis dat nog blonk van een grondige schoonmaak, met bedden die vers opgedekt waren en een welkomspakket met de basisbenodigdheden.

De volgende ochtend kwamen we tot de conclusie dat mijn mama niet enkel naar huis gereden was met onze bagage nog in de auto, maar ook met mijn handtas en gsm nog in. Geen geld voor de bakker dus, gelukkig vonden we ergens in huis nog een spaarpot van de kinderen met voldoende geld voor een brood. Het duurde tot de middag eer we onze tanden konden poetsen (want onze bagage was er niet) en tot de volgende dag dat we eens onze andere kleren terug konden aandoen (want die zaten zeer ver weggestoken). Een beetje chaos, zo thuiskomen in een huis waar de hele inboedel ergens in een doos steekt.

De volgende dagen liepen we rond als een kieken zonder kop, Bjeurn vindt het leven thuis vermoeiender dan onderweg.

We hielden ons bezig met dozen uitpakken en alles terug op zijn plek zetten. Ik was dus al helemaal vergeten hoe mijn keuken was ingericht, ik was wel content om de dunschiller terug te vinden.
En als je zo begint uit te pakken, besef je toch maar eens weer hoeveel spullen je hebt, en hoeveel spullen je daarvan eigenlijk niet (meer) nodig hebt. De freecycle sites worden bijgevolg gespamd en ik drijf de (schoon)zussen tot waanzin.

En dan moesten we ook kleerkasten uitmesten, er paste nog minder dan ik had gehoopt. Vic heeft al een chance veel grotere neven, en zijn kleerkast is alweer aangevuld. Met Liv moesten we gaan winkelen want zij had echt bijna niets meer.

En ook ne cruciale, proberen onze auto terug aan de praat te krijgen. Tegen alle verwachtingen in startte hij direct en dankzij een vriend was hij heel snel terug gekeurd en operationeel.

De todo-lijst en agenda, die we op reis niet moesten gebruiken, slipten direct vol. Onze kinderen waren deze dagen echter wat eenzaam, eindelijk terug thuis, maar veel vriendjes hebben ze nog niet gezien, de meesten zijn op reis en zitten op kampen. En ook wij waren zo druk bezig dat we niet veel tijd hadden om hun te entertainen.

Maar we genieten ondertussen ook … van een groot en zacht bed (ik was al vergeten hoe zalig dat slaapt), van gewone handdoeken, en van een gewone fiets. Ik kon trouwens in het begin niet meer fietsen, als je een jaar fiets met een zware fiets met een breed en log stuur, dan voelt zo een vinnige damesfiets zeer onstabiel. Gelukkig went dat weer allemaal snel.

Na 5 dagen kropen we terug een tent in, we waren immers uitgenodigd op een hippiefeestje. Dat was tevens de eerste keer in 14 maand dat ik terug met de auto reed. Blijkbaar verleer je fietsen sneller dan autorijden, want mijn eerste keer in de auto ging een pak vlotter dan de eerste keer terug op de fiets. De meest gestelde vraag die we krijgen, is of Bjeurn zijn baard en haar nu worden afgeknipt. Wel … die baard was er al voor we vertrokken dus ik vermoed van niet, maar nu dat hippiefeestje achter de rug is kan Bjeurn zijn haar er inderdaad af. Ik ben even benieuwd als jullie of dat zal gebeuren, hij heeft alvast nog geen afspraak bij de kapper (=ik) gemaakt.

Jullie zijn allemaal bedankt voor de vragen, ik heb er massaal veel gekregen. Ik ga er iets mee doen, maar nog niet direct. Ik wil wel al één misverstand uit de wereld zetten, onze fietsen zijn niet perte totale. Wij hadden op het einde wat problemen, maar dat gaat gewoon over niet standaard onderdelen die moeten vervangen worden en dat is niet abnormaal na bijna 15 000km. Wij vinden onze fietsen nog steeds ‘de ideale tandem’, we worden nog steeds gelukkig als we ze zien en we gaan ze blijven gebruiken.

19 Comments

 1. Frans en Maria 27 augustus, 2017 at 23:40 - Reply

  Annelies,
  Wij hadden aan Björn een kaart gegeven bij thuiskomst.Daar ben je hopelijk wel bij uit gekomen. Daar zat iets in voor jullie hè.Daar was ik nu op aant denken.Nk Frans snurkt al.
  Gr

  • Annelyse 27 augustus, 2017 at 23:41

   Gevonden, bedankt trouwens (het is hier zo hektisch hé)

 2. hanne 28 augustus, 2017 at 01:00 - Reply

  Welkom terug! Bedankt om jullie avontuur met ons te delen!

 3. Ivy 28 augustus, 2017 at 07:16 - Reply

  Welkom thuis!

 4. An 28 augustus, 2017 at 08:11 - Reply

  Welkom terug! Altijd wat wennen, was voor ons al na 4 maanden. Moet voor jullie helemaal zo zijn. Op ons werk liep er een weddenschap wat Hans zou doen met zijn baard, de baard is gebleven maar wel wat bijgesnoeid :-).

  • Annelyse 28 augustus, 2017 at 08:12

   Haha … die baard en het haar, dat is bij ons ook altijd ‘het’ gespreksonderwerp

 5. Josie 28 augustus, 2017 at 08:26 - Reply

  Welcome back!
  Wellicht een dubbel gevoel voor jullie, hopelijk kunnen jullie snel weer wennen. De herinneringen blijven alleszins voor altijd he.
  Xxx

 6. Caro 28 augustus, 2017 at 08:33 - Reply

  Grappig dat je niet meer kon fietsen met je gewone fiets. :-)

  • Annelyse 28 augustus, 2017 at 09:23

   Ja … ik had dat feitelijk niet verwacht. Dat hetzelfde gevoel dat je op iemand zijn computer werkt en die muis staat super gevoelig ingesteld en je krijgt die niet onder controle. Maar dat went ook weer snel.

 7. liese 28 augustus, 2017 at 09:52 - Reply

  amaai wel speciaal zo’n thuiskomst!

 8. Bert 28 augustus, 2017 at 10:42 - Reply

  Jullie hebben zoveel beleefd, dat je als lezer haast het idee kreeg dat jullie voor de rest van jullie leven fietsnomaden zouden blijven. Het lijkt zelfs vreemd om jullie opnieuw voor of in een huis te zien, maar heel blij dat jullie een fijne thuiskomst hadden!

 9. […] zo massaal, de boeken zo chaotisch, het eten zo overvloedig, … En ik ben niet alleen, ook Annelyse heeft er last van (welkom terug Annelyse, was fijn een reizende Europese variant te kunnen lezen). Omdat ik sterk […]

 10. Elke 28 augustus, 2017 at 14:21 - Reply

  Haha die baard en het haar, grappig dat het zoveel reacties uitlokt! Welkom thuis in elk geval, hoewel ik me heel erg kan inbeelden dat het allemaal heel dubbel moet zijn!

 11. Lili 28 augustus, 2017 at 14:57 - Reply

  Wat zal het wennen zijn…
  En wat het wennen aan een gewone fiets betreft, ik snap je helemaal! Ik rijd altijd met de Pino en als ik dan toch een keer met een gewone fiets rijdt, lijkt dat allemaal zo instabiel. En kort vanvoor! ?

 12. jessie 28 augustus, 2017 at 15:14 - Reply

  Wat een verhaal zeg! Niet te geloven dat het al gepasseerd is. Lijkt me héél raar om na zo’n lange periode terug in het school ritme te kruipen. Veel succes in ieder geval!

 13. Een jaar aan de blog – nenoo.be 28 augustus, 2017 at 16:46 - Reply

  […] viel me vandaag te binnen toen ik haar bericht las en ik door de foto’s ging van deze ochtend in het Plukhof waar ik bijna exact een jaar […]

 14. oon 28 augustus, 2017 at 19:25 - Reply

  Zo snel dat dat allemaal gegaan is. Ik zie ons nog zitten op dat weekend, jij vol grote plannen, ik vol kleine plannen.
  Bedankt voor al die verhalen. Het was ontzettend fijn om op die manier ‘mee’ te mogen.

 15. Anaïs 29 augustus, 2017 at 17:01 - Reply

  Fantastisch om dit mee gevolgd te hebben. Wat een heerlijk idee toch, dat je zoveel kan doen en zo ver kan komen écht op eigen kracht. Toppers!

 16. Muriel Cordier 30 augustus, 2017 at 06:51 - Reply

  Hello. Wij zijn een maand terug van een fietstrip van 16 maand met onze dochterje. Il erkent ons in de gevoelen dat jij beschrijft over terug thuis te zijn. Proficiaat voor jullie trip.
  Muriel
  5 roues en balade

Leave A Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.