Afstand 66km – Hoogtemeters 100 – Bestemming Manfredonia (Italië) – Overnachting camping Lido Salpi

Wat jammer is aan Italië, is dat er zoveel geprivatiseerd wordt … een mooi voorbeeld daarvan is het strand. Het ene strandpavilioen staat vlak naast het andere en benemen toegang en zelfs zicht op de zee. Het charmante van de kustlijn is zo wel weg … ziehier de bovenstaande foto, in andere landen zou je rechts strand een zee zien.

en zo is het hier op veel plaatsen.

   

   

Voorts fietsten we ook langs de salinas, het fietspad was niet meer, maar de straat voldeed ook en de flamingo’s (die waarschijnlijk niet zo duidelijk zijn op de foto) maakten veel goed.

We merkten vandaag dat als de condities goed zijn (vlak, geen wind, niet teveel verkeerslichten of stadskernen) we heel gemakkelijk een grotere afstand kunnen doen … ik merk echter wel dat ik zadelpijn krijg als we te lang aan één stuk doorfietsen (gelukkig gebeurt dat dus niet zoveel)
   

Hierboven ook een staaltje Italiaanse afvalverwerking … met hopen in de kant smijten en dan verbranden. Zo jammer toch … op vlak van afval is hier echt een groot probleem.

   

Maar voorts was de rit wel mooi.

Onze camping (nog eens een tofke) ligt aan het strand … en de berg die je achter ons ziet is de oostelijke uitstulping van de laars van Italië … dit is een nationaal park Gargano. Hier gaan we overmorgen naartoe, morgen vieren we Vic zijn verjaardag met een rustdag.