We hebben ons nog eens verdiept in zwart-wit omzettingen en IR-omzettingen. Die IR-omzettingen waren blijkbaar in de jaren 80 een grote hype, maar ’t is echt mijn ding niet.

Dit was mijn eerste creatie

Wat ik ineens wel bedacht is dat ik deze foto liever wou omzetten in Karel/Kobe-stijl (ik vind dit echt geweldig mooie foto’s). Nu schaam ik me om het te zeggen, maar ik weet niet meer hoe we (Jasmijn heeft gedaan en ik heb gekeken) dit bereikt hebben. Ik denk iets met aanpassingslaag levels en dan met behulp van een masker en een borstel de ogen en de lippen van Liv uit de aanpassingslaag hebben gehaald (zodat ze terug meer kleur krijgen). Maar pff … ik weet het dus niet meer. (als iemand me tips kan geven over het bereiken van dit effect op foto’s die in -jpg getrokken zijn …. Karel?)

En tenslotte kregen we de opdracht om een collage te maken in sprookjesthema en met IR/zwartwit-techniek. Ik had weer last van een lege-blad-syndroom en op ’t einde was het weer een race tegen de tijd. Ik ben niet super content van het resultaat maar om toch met een positieve noot te eindigen … ik vind dat ik Liv en Vic schoon uit hun achtergrond geknipt heb. Want jullie denken waarschijnlijk …. oooh photoshop, even op de juiste knop duwen en ’t is gefixt, maar dat valt dik tegen. Selecteren is een kunst en vergt veel geduld. Eigenlijk kan je best doelbewust foto’s trekken met een contrasterende achtergrond om daarna te bewerken … maar dat doe je natuurlijk niet.

En nu hoop ik dat we volgende les eens iets super spectaculair leren, want ik wil jullie eens doen verstommen van verbazing.