Afstand 61km – Hoogtemeters 652 – Bestemming Saint-Palais – Overnachting camping sauvage op het terrein van de camping municipale die niet meer blijkt te bestaan

We hadden het niet meer verwacht maar vandaag kwamen we onze eerste medepelgrims tegen. Een grote groep wandelaars die elkaar onderweg waren tegengekomen en nu samen verder reisden. Zo had je een jong meisje met guitalele (kleine gitaar), een andere dame die alleen reisde en nog 2 koppels. Ze wandelden 25km per dag en dachten binnen 40 dagen in Santiago De Compostella aan te komen. Het jonge meisje vertelde dat ze net zoals wij vertrokken was aan Mont Saint Michel en 40 dagen had gestapt vooralleer ze haar eerste ontmoeting met een medepelgrim had. Dat heb je dus als je buiten het seizoen de camino doet, alhoewel ik vermoed dat we vanaf morgen we meer mensen zullen tegenkomen … velen starten immers vanaf Jean-Pied-De-Port (waar wij morgen zullen zijn)

We merken dat we Les Landes uit zijn … gedaan met dennenbossen en terug wat geaccidenteerder, welkom in het Baskenland. En in de verte zien we de Pyreneeën … ze lachen ons uit … euh toe (aldus Bjeurn)

Aan de Sorde-l’Abbaye kregen we onze eerste pelgrimskorting. Schoon daar, al moet ik zeggen dat de kerk me een beetje spookachtig voorkwam.

En stempels voor ons pelgrimsboekje die halen we ook in gemeentehuizen … zoals deze in de plaatselijke château. 

Het was bijna 18u toen we op het campingterrein aankwamen … en  bleek dat deze niet meer bestond en de dichtsbijzijnde camping 14km terug was. We merken dat we in zo’n dingen relaxer worden. We hebben onze tent gewoon neergeplant op de voormalige camping (wateraansluiting werkt zelfs nog) en we doen dan maar aan “camping sauvage”. Zo heel “sauvage” is het echter niet. We zitten tussen 2 voetbalvelden in en de plaatselijke joggingclub, paardrijclub, Johnny met zijn brommertje en talrijke wandelaars zijn al gepasseerd.
Geen schrik dus voor everzwijnen, eerder om weggestuurd te worden (ondertussen is het echter al donker dus we zijn er vrij gerust in)