Afstand 36 – Hoogtemeters 638 – Bestemming Saint Jean Pied de Port – Overnachting Municipal De Plaza-Berri 

Een bergrit was weer lang geleden … vandaag vonden we de stijgingsindex uit. #Hoogtemeters/#kilometer is onze stijgingsindex. Bij meer dan 10 spreken we van serieus geaccidenteerd en naar de 20 toe vinden we het bergachtig. 

Het was al lang geleden dat de stijgingsindex nog zo hoog lag, maar Liv zei wel 10 keer “Ik was vergeten hoe mooi de bergen waren”
Vandaag was dus een mooie voorproef voor morgen (dan willen we de Pyreneeën overwinnen)


Gisteren zagen we 1 groep pelgrims, maar vandaag kwamen we toe in pelgrim walhalla… Saint-Jean-Pied-de-Port … waar velen de tocht aanvatten. Je ziet trouwens verschillende soorten … wandelaars, fietsers met hetzelfde materiaal als wij, maar ook mensen die veel meer basic gaan (zie foto) en zelfs mensen op elektrische fietsen die ons voorbij steken in hun winterkledij terwijl wijzelf vandaag in bloot bovenlijf en bikini reden (29°C).

Ook in het pelgrimscentrum was het een komen en gaan … we zijn niet meer alleen, dat is zeker.

Tof stadje ook .. met op de koop toe de camping municipale midden in het stadscentra en aan riviertje met strandje. Toplocatie!!!

We kregen ook de eerste keer bezoek. Katrien, die deze blog leest en op een boogscheut (naar Franse normen) van hier woont. Met een selectie van (de betere) Belgische bieren (en glazen!), frisdrank voor de kinders en hapjes, kwam ze langs en wij bedankten met een simpele trekkersmaaltijd.
Het werd een geslaagde blind date … het bier was misschien niet de beste voorbereiding voor morgen, maar werd wel zeer geapprecieerd. Echt tof !!!