De loopweek zit er weer op … een mislukte loopweek.
Vrijdag moest ik intervallen lopen maar ik had geen zin, dus ik versnelde geen enkele keer (het was ook de eerste koude dag met smeltende sneeuw, dus ik vond het al dapper van mezelf dat ik zelfs al gestart was aan deze loop). 

Als duurloop stond er een 14 km op het programma, maar wegens gladde wegen en een heel slecht timemanagement van mezelf liep ik maar 5 kilometer, jammer want het was perfect loopweer, koud maar droog.
Glad ook wel, ik was immers al lopend vertrokken naar het startpunt van de loopclub, maar ik besefte al na 300 meter (en een bijna val), dat het gewoon te gevaarlijk was om al lopend naar daar te gaan. En toen liep mijn tijdschema helemaal in de war, want ik verloor kostbare looptijd en ik had Bjeurn gezegd om om 11u thuis te zijn zodat hij ook nog voor de middag kon lopen.

Tja … geen ramp, … ik liep deze week een dikke 42 kilometer (wel verdeeld over 5 loopsessies). Volgende week beter, dan moet de duurloop 19km zijn.

Hieronder de cijfers en zoals verleden keer een nieuw samenvattend filmpje van de trainingsweek. Ben je benieuwd wat mijn streeftijd is voor de marathon van Wenen, dan moet je maar kijken.
Ik probeerde het filmpke weer kort te houden en ik blijf schoon onder de 4 minuten.

Ondertussen is ook ons verblijf in Wenen geboekt. Ik ben super content met onze overnachtingsplek want deze is midden in het centrum en vlak aan de finish.
Ik moet zeggen dat ik al enorm uitkijk naar deze citytrip.

 

De cijfers

Aantal kilometers gelopen: 43 km
Gewicht (gemiddelde van week): 59,0 kg

Training 1: Lopen van ’t werk naar huis
11.34 km – 55m:52s – 04:56 min/km

Training 2: Avondloopje met Liv
6.00 km – 44m:33s – 07:25 min/km

Training 3: ’s morgens naar ’t werk lopen
11.91 km – 1h:10m:04s – 05:53 min/km

Training 4: Interval (maar dan zonder intervallen)
8.19 km – 49m:43s – 06:04 min/km

Training 5: Mislukte duurloop met de heidejoggers
5km – 36m:00s